Saturday, February 25, 2012

New life i guess

ya Allah i really missed this blog , TOO MUCH.

Since dah almost a month i did not update anything in here , So baik mula balik tulis blog. Lagi lagi dah start degree ni , kena banyak menulis.ewah.

Alhamdulillah , i'm already doing my degree in iium gombak . Ok tak berkembang,sekolah dulu al-amin belakang uia je padahal. Well , taaruf week was fine . but the thing is, for me , degree life is tough. tougher than i ever thought. I meant ,not the subjects but i really need to focus more and the enviroment is so different. Too different. i go to class alone , back from class,alone. if ada rezeki lepas kelas ,dpt lunch dengan classmate. Dinner pulak with my roomate , ika the bebeh. That's it. i'm invisible i guess.

Hm apa nak cerita eh?

Berapa subjects amik?


Serious sikit . sebab memacam subject aku nak amik,tp tak dpt. sebab section penuh.aisehmen. tapi takpe,aku plan amik short sem :) and penuhkan jadual pada 2nd sem . 1st sem ni biar slow2 sikit dulu.

Tapi nanti nak cuba add halaqah 2 .sebab haritu nak add takboleh. Sobs,system uia :'( Isnin and rabu mmg pack,walaupun start lewat tapi habis pun lewat,nampak je 6.20 padahal habis kengkadang dekat pukul 7.

Pasal degree life ni taktahu senanya nak update apa . Aku update gambar je lah . Picture speaks louder kan? eh?


 NI TIME TAARUF WEEK.
 MY ROOMATES :) OK ADA LG 5.
Nah , I love IIUM

But Alhamdulillah , the food , the place semua okay lah.just fine  :)  Yang pasti , aku kena lebih tabah , lebih riang ria and work much more harder untuk degree. I NEED TO. Pray for me and to all my friends , All the best mates ! Keep in mind , studying is jihad . *muka gigih*

Sincerely , Dena Bahrin

30 comments:

..ika itu aku.. said...

good luck adik junior.. =)
rindunya kat bumi gombak tu..
tlg krm salam ek..hihi

Schajar McFlurry said...

gudluck in ur study dear =)

tolan said...

veselia hehai dena, assalamualaikum. nak berkenalan boleh?

tolan said...

e

tolan said...

hai dena, assalamualaikum. nak berkenalan boleh? sebagai kawan.

~eZmALiZa~ said...

wahh...dah meningkat lg satu tahap...degree!! :)

best of luck dena.. semoga berjaya menempuh segala dugaan di semester ini! :)

insyaALLAH! :)

Cik tikah said...

belajar elok elok :)

~LeeyanaRadhi~ said...

Assalamualaikum,

Guck Luck Girl..U know u can be better..insyaAllah..

may Allah bless all ur way...amin..

Best of luck ^_^

Iman Abdul Rahim said...

kenapa tak lepak lagi since start degree ni bebeh ._____________.

amal said...

Good luck in yr future undertaking denaa ! ^___^

milimilo said...

kita pun gi class sengsorang, balik class sengsorang. dalam class pun sengsorang. super-invisible. hee. sem ni sadis sikit. tskk. tapi it's gonna be okay. :)

kay_are said...

1st time komen kat sini.. Gud luck ngan student life ok.. do the best! make your family proud! ^__^

untoldhistory said...

good luck kakak:D

Keretapi said...

akak... this is a silly question. tapi UIA alim tak? lolol. i know it will be a good environment, mesti best sebab pengaruh semua baik2 belaka. tapi saya jenis tak suka dipaksa :( rebel sikit :( kalau tengok orang baik, rasa nak ikut je jadi cam dia. tapi kalau selalu sangat kena nasihat marah2 cam kat asrama, boleh stress dan memberontak.


and nanti rasa cam takleh nak jadi baik cam dak dak lain. pastu rasa stress and don't belong there. hahahah.



btw, sebagai bakal isteri orang, ape cinta pada akak eh?

http://keretapitutttutt.blogspot.com/2012/02/what-is-love-apa-itu-cinta.html?utm_source=BP_recent


and boleh tak tolong cerita pasal course akak, macamane blaja, future semua. pelis. bila tak busyla, kalau tak takpe. tq :D

Ms.Siti said...

oke dena belajar tol2. best tuu dpt u sane. dulu teringin gak tp dpt uitm pon okehla,hahah

wanie mn said...

good luck dena!!
doakan saya pun dpt smbg degree september nanti. :)

~cahaya~ said...

hoh..no wonder lah akak macam ternmpak dena je kat area van kopi satu hari tu.. hihi.. da kt gombak upenye.. gud luck dik!

laskar pelangi said...

Alhamdulillah Dena dah dapat sambung degree:) Goodluck dear:))
Semoga berjalan lancar:)
InsyaAllah:))



amin:)

Nay Yazid said...

Kelas abes pukul 7???? * pengsan.

Even eqa paling lewat abes kelas pukul 6 pun rase nak pengsan. haha.

supernova said...

Salam.hee.rajin lak nk komen.1st time.
biase je blajar.dgree.I tot u dah in uni lme dah.hehe.junior rupenye.
Gudluck adik.n gudluck with ur future oso.
Blaja elok2..kalo bab susah,ade lg org rse susah.
Stranded kt india,blajar subjek lg susah,lg rse nk nangis.
So yg duduk kt msia,bsyukur bnyk2 ek..hehe
Tata~

echa takashimaya said...

good luck dena :)

Muhammad Shahizan said...

study hard don't break our parents heart!..may Allah s.w.t bless yr journey to successful

Ain Dzaya said...

selamat sambung blajar kak deena...ehhee

rindunya entri kak dena..siyes tak tipu!


Inilah jawapan sebenarnya ain tak hupdate belog selama 2 minggu.(entry bergambar).

Kimio said...

Selamat belajar..=)

fatin amalina husna said...

all the best sis..^^

faiz fakhirin said...

Selamat berstudy...

izzati bashir said...

assalamualaikum akk dena.
would u mind if im asking u akk tgah stdy apa waktu asasi kat uia sblum ni.sorry if my question xberkaitan.

ninieTo said...

miss my IIUM life also dik..enjoy ur study n life as student..me is lucky coz i got chance to study at gmbk n kuantan also..both is best!

~SaL IjOu~ said...

Salam kenal.excited bila tau kamu student uia.Benl student ya~ =) this is a nice sharing from one of my friend..which you can consider your senior..we are proud to be uia student!~ ^^

just for your inspiration~ =)

Nurhartini A. Rahim :
"I majored in English Language and Literature, used to do content development and now doing project and events management. My other English major friends are in corporate strategic planning, corporate communications, journalism, teaching, business development, media, performing arts, book editor, banking, public relations etc. English & Literature was the easiest course in my alma mater, but it got me and my friends doing things we were never thought in Uni because not only our lecturers helped to prepare us for final exams, but for the real world too. No textbook can teach that. I love DELL UIA and my brilliant lecturers!"

All the very best for your new journey!~ =)

~didiey~ said...

assalamualaikum dena:)
akak ex student IIUM.convo this October;)

degree life sgt tough.but i know u can do it.chaiyok2!!!

p/s~i love IIUM too