Monday, March 10, 2014

"Exclusive preview" Fashion Show By Galeri Ariani

Bismillah
--
I KNOW OK I KNOW it's been a long time since i last updated my blog and im so sorry about that ! hah but this time i have something interesting to share.

last thursday (6th march) i was invited to fashion show for an exclusive preview from ARIANI gallery ( you may click on "ariani" to go to their website) . anyway alhamdulillah it's such a great event and amazing introduction about ariani to me actually.

the event starts at 230pm until 5. i went there alone . as i got excited to attend it no matter what hhaaha!
so i'm going to share lil bit about ariani and what's the preview is all about.

so ariani was started on april 2008. and it's the starting point of the revolution of wearing instant hijab with exclusive designs and high quality material. ariani has 18 branches all over malaysia . trend kreatif mereka adalah pada penggunaan fabric  lycra disesuaikan dengan teknik mudah sarung, material ringan, espeskan sentimen kontemporari disuaikan utk semua jenis acara. kalau pagi tu pakai pergi kerja pastu tetiba malam ada event ke apa . no problem utk pakai tudung ariani. sebab it's simple and elegant.
Ariani galeri jugak menawarkan ribuan rekaan tudung & selendang ekslusif yang direka khas tau! takde tepi tepi jalan jalan tar ke mana. the combination of good material ( diimport khas dari itali,perancis,jepun,jerman,turki) and exclusive design hanya di ariani. so there are various designs, ada yang totally plain, ada yang diperhaluskan dengan jahitan manik sulam,taburan kristal swarovski and sualaman lace and it's a major favourite untuk pelanggan setia ariani and i would say even for some people it might be lil bit pricey but with the designs and the material. i would say it's a good price. wardina said the same thing :) cantiknyaaaa! eh tetibe ,



So the fashion show exclusive preview haritu pulak, what is it all about?

Ariani Gallery did fashion show in their gala hi tea yang diadakan di hotel double treee by hilton my fav hotel ! as ai said, it was on thursday 6th march.



so basically, the preview menampilkan the latest collection from ariani gallery untuk tahun 2014 and tunjuk yang paling laris. segment for the fashion adalah chic casual dan juga glam exclusive. so untuk tunjuk rekaan yang kreatif sofistikated dan warna warna yang "happy" yet elegant :D
Mula mula the event start dengan ucapan dari pengarah pemasaran ariani textiles iaitu puan norhana sharkhan . lepastu ada fashion best sebab the tudung are so beautiful mashaaAllah and the model pun cantik sangat.
dalam segmen chic casual, the model memperagakan zafira printed collection,embroidery shawl, printed shawl, printed stone shawl,crumple and aleesya beaded block heavy shawls. and the next fashions show which is glam exclusive, they introduced lace shawl,tiara chiffon 2 layer shawl, stone shawl and again aleesya lace shawl. the shawls are all designed semata untuk event exclusive preview tersebut. amazing work i must say!












and i just knew that model awal awal adalah isteri mawi, ekin. kemudian dari tahun 2009 to 2013 . the duta was wardina safiyyah . and dalam event ni juga, ariani memperkenalkan duta baru ala cantik berseri personaliti tv3 kita iaitu nurul shuhada. the duta semua cantik cantik with talent. good choice ariani!

so i enjoy the event and i love the foods so much ahaha! great event and great foods are perfect alhamdulillah.



and majlis preview ni jugak ada banyak suprise. ada cabutan bertuah and the hadiah are awesome nya! cabutan bertuah adalah pelanggan pelanggan setia ariani dari seluruh malaysia.ada yang dapat voucher rm1000 , ada yang dapat karpet silk bernilai rm5,500 and ramai jugak yang dapat iphone 5s . subhanAllah speechless dena. but ariani really have shown high appreciation to their customers through this event. kudos!

and suprise paling kebaboom adalah kemunculan siti nurhaliza, dia buat performance best sangat siti nyanyi dan jugak utk perkenalkan koleksi siti nurhaliza.



and after majlis bersurai, ada press conference pula untuk para media mengetahui lebih lanjut dan deeper info tentang ariani serta perancangan mereka.




 and overall , it was incredible and i wish and pray may ariani will succeed in their bussiness and mission vision !

and alhamdulillah met great people some familiar faces alhamdulillah we met again!



jubah : satin silk jubah ada lace di tangan mashaAllah cantik and breastfeeding friendly by lisaadamofficial , you can check it out at their ig too > instagram lisaadamofficial and my beautiful flowery wide and long chiffon shawl from instagram: projectudung  .




 FOR MORE INFO ABOUT GALERI ARIANI
website: www.ariani.my
facebook: Galeri ariani
Instagram: instagram.com/galeriariani
Twitter: GaleriAriani




6 comments:

Hani Farihah said...

tahniah kak dena. berjaya jugak update bog setelah sekian lama menyepi. hehee :)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Amiera Latiff said...

Rindu nak tengok Kak Dena ber Blogging.. hehe :)

Nina said...

Rindu sis dena! welcome back! ^^

Nina said...

Rindu dengar cerita sis dena :D welcome back!

Akeyla Azmi said...

hihi finally u update ur blog kak denaa <33