Monday, May 14, 2012

2# My Story

SalamAlaykum!

Phewh, life has been so busy. Dengan nak finalnya lagi 2 weeks. and still struggling on the assignments. But still , Life is getting better tho. 2 weeks of being a wife. Alhamdulillah. nothing drastically changed. I am still me. maybe busier lil bit.but it's fine. I'm getting used to it. :)

So i'm just going to update about my reception on the 1st may 2012. It was a blast. yes,really. One of the best day ever happened in my life. Ya Allah.

Date : 1st may 2012
Day : Tuesday . i know, pelik gila kahwin on weekdays.but it was public holiday.
Place : Dewan Perdana Keramat Mall.

Since i got married dengan tiba tiba nya. short plan. short time for preparation. and waktu nak pilih dewan pun payah,sebab biasa kat kl orang akan tempah a year before kalau bebetul nak. Macam my 2nd bro kahwin so tempah terus for my 1st bro and then bila 1st bro kahwin tempah terus dewan for my sister. Sampai my turn,penuh habis dewan tu and so my parents and i spent 2 days ke sini ke sana cari dewan. And Alhamdulillah dapat dewan perdana keramat Mall on the1st may, bcs before this my two brothers and oldest sister buat dekat dewan perdana merak kayangan. Penat tu toksah cakap la. The preparation went well and kalini sebab kenduri buat combine, got a lot of help from pihak belah sana. Thanks a lot ! :'D and my mum my aunty apa semua semua tolong. Jadi, semua berjalan lancar.

that's my dress which I designed sendiri. Just bagitahu orang tu lah, what colour you want, What kind of design and stuff. I bought, i don't sewa sebab i nak baju sendiri which is I nak selesa. A lil bit mahal but worth for -once in a lifetime- event. Depends on orang la. I want gown , so konon ni macam jubah modern yang look a bit macam gown. hihi.

For The tudung. Actually taknak pakai tudung sarung.but ! Ok it's easier and kalau ada awning lagi senang letak crown. So I tempah this tudung. and since the beads and corak baju banyak dekat bahagian dada sampai pinggang je. I made the tudung shorter Which is betul betul bawah dada tapi aunty tu tersilap buat sikit so jadi macam atas pagar je tutup BUT see a piece of pink shawl there? Yes. i pin it dalam tudung and tarik keluar sikit untuk tutup lagi sikit dada.


This is the husband :) 

the reception started at 11.30 am but the pengantin masuk at 1.30, right after zuhr prayer.







That Feeling of "Finally! this is what I've been waiting for and i've been imagined all these. and the day has come masyaaAllah :')"

The pictures were all taken by ok different people, ada from my cousin,my friends,my siblings and The Klikers (click the klikers) OF COURSE gambar cantik cantik and photographers nya pun ceria sangat sangat! Sangat blessed to work with Iryma and his friend. The videographer Taktahu la nama :'( and belum dapat video lagi. Soon ♥ Thanks a lot everyone! Really thanks a lot!










 Ariff's family

 My Family :')




AND I GOT A SURPRISE VIDEO. FROM FAMILIES AND FRIENDS. YA ALLAH, MENANGIS BAGAI NAK RAK. I FEEL SO TOUCHED AND HAPPY SANGAT.


Tu tu dena menangis okay.





Wedding doorgift for the guest. 

 Thankyou soooo much for everyone who came. YOU GUYS MADE MY DAY! Thanks to our families who always support us and help us in anything. you guys rock our life. Thankyou for everyone for the prayers and wishes. Thankyou,just thankyou so much. and sorry ada kurang apa apa tak disengajakan. Hanya Allah sahaja yang mampu balas. Too much blessing ya Allah. Bila dah jadi macam ni, aku lagi percaya. Rasa sakit tu , sakit macam mana pun Allah akan datangkan selepas itu kebahagiaan yang kita tak pernah duga. Ya. Betul.

And nah, video tahpape sikit from me. shown on reception day tapi edited version.hehe.



And oh,this is our first date, malam after nikah. with my siblings. hehe. segan lagi. 

And this is after a week. :) I'm hoping This will be for ever ameeen.

Sincerely, Dena Bahrin.

Friday, May 4, 2012

1# My Love Story


Praise be to Allah, at the age of 20. I'm already marrried and truth to be told. i NEVER thought i would marry this early with unexpected guy. and my love story would be like this. Early, unexpected, wonderful. Well, it's proven that Allah's plan is the best :)

As many of you know, It's arranged marriage and to be honest, i still wasn't sure about my feelings toward him even the night before my nikah and i was too anxious and worried that i'll never love him. i always pray to Allah that i'll love him the moment I became his wife. Really. I was afraid. Come on,  to marry someone whom you barely knew, sengih pun tak pernah, kalau jumpa pun sekali dengan family family, and you never had any feeling. i meant, deep feeling. dan tahukah anda, sebenarnya aku ada suka orang lain dan dalam erti kata lain menunggu seseorang yang aku dah lama sayang waktu aku diminta untuk berkahwin? perit yang aku lalui, Allah sahaja yang tahu.

Dan aku remaja biasa, aku fikir benda yang sama. Ini zaman moden, bukan zaman dulu, mana ada kahwin pilihan keluarga dan sebagainya. Hati aku memberontak. Hati aku sakit. Tapi aku tak sanggup hubungan dengan keluarga terutamanya mak abah renggang sebab aku memang sangat rapat dan manja dengan diorang. Mungkin aku boleh je nak buat pilihan sendiri. Tapi mungkin jangka masa kejap je aku gembira, lepastu? berkat ibu bapa? orang orang yang aku sayang tak gembira, macam mana aku nak gembira? Dilema. Apa yang aku nak. Apa yang buatkan orang lain gembira.  Beberapa bulan aku lalui waktu yang aku rasa, zaman kejatuhan. Memang nafsu kata ,tak larat hidup dah. Tak larat nak terima semua ni, dengan ada suara suara yang bisik, '' kalau kitorang, kitorang dah lama lari dari rumah." Tak, Aku dibesarkan keluarga yang sempurna bagi aku. Aku Muslim. Aku tak boleh jadi bodoh.

Ya ,memang lamaran dia diterima lepas aku solat istikharah. Memang aku terima sebenarnya demi mak abah. Tapi Allah itu maha besar, maha berkuasa, maha 'cinta'. Mungkin itu yang terbaik. Berkat doa ibu bapa, keluarga kawan kawan & orang ramai, dan aku yakin dengan suara hati, dengan gerak hati Allah kurniakan.

After all the struggles, the pain, on 28th april ; saturday.

video






At that moment,, my heart beats sooo fast .my hands and my lips are shaking.Dengan sekali lafaz "aku terima nikahnya" . I became a wife to Mohd Soffian Ariff. It was a very sad and touching moment. Especially hearing your abah said, " Aku nikahkan dan aku kahwinkan dikau dengan anakku." ya Allah, Hati aku benar benar sudah dimiliki seorang lelaki bergelar suami." 

Alhamdulillah. I feel good. Alhamdulillah. Excited + Sebak. I cried. Yes i did, my mum did, my grandma did. You know when you started to hug every of your family members and when it comes to your dad and He said, " Abah serahkan awak dekat soffian." Air mata oooh membasahi pipi.

 Abah ♥
Mak ♥

For Allah Sake, This is beyond my expectation. I asked Allah for the best man and the best love story. He gives me the best man for me and the best story I could ever imagine.




Today, I would say, I believe in Love after marriage.  I know, not everyone can get it. But you know, if you love someone, protect the 'love' . Protect the sweetness. If I could ever convince people how amazing it is to actually 'bercinta bagai nak rak.'' after married. it would be nice. I swear to Allah, Girls, protect your dignity,your heart and guys, please protect the girl you love. Please save your love story. Choose someone to marry, not someone for you to only walk around and be happy.  


Tok Imah ♥






 "No matter what,you'll always be our darling daughter. Dunia Akhirat. -Mak & Abah

 terlalu janggal sampai Teragak agak untuk salam sampai kena gelakkan, tapi itu yang manis.
Teragak agak utk pegang, tapi itu yang manis.

I thank Allah for everything. I'm grateful for having families and friends around who never stop supporting me. Yes. Allah is the most loving. my zaman that i told you, ''zaman paling buruk , zaman paling jatuh.'' Maka Allah gantikan dengan kisah cinta yang aku sangat tak sangka. Allah gantikan dengan hidup dan perasaan bahagia yang tak terkata . I know, there will be long way to go but all these, it makes me learn better. I learn better, i can think better. Gembira orang lain mampu buat kita gembira, Bahagia ibu bapa mampu buat kita bahagia, berkat restu dan doa keluarga adalah salah satu kunci terbesar hati kita tenang  dan gembira. Allah knows what you do for yourself and others. Allah knows.

 Tersipu da terlalu malu untuk tenung mata dan senyum,tapi itu yang manis.
If the 'Love' makes you become worse. Let it go. it's hard. Allah knows and He will replace someone better for you. If the Love makes your relationship with family or beloved people worse, turn to Allah for decision, Allah knows the best. If you're in dilemma what you want and what make things better. Have faith in Allah, He knows what you've done.He knows what you've sacrificed. Dan, cinta itu memang perlukan pengorbanan.

and one thing about this is that, Allah saves my heart for someone who deserves it. Allah saves me from facing another heartbroken and that's wonderful because I just can't bear with another heartbroken. Allah is Ar-Rahman & Ar-Rahim. I'm ordinary. I'm not perfect. Proudly to say, I'm 20 and I'm married. Responsibilities increased but 'LOVING' ITSELF IS 'RESPONSIBILTY.'

Thankyou everyone for all the du'a and wishes. for all the support. SubhanaAllah i believe, your du'as,too, make it happened. I forgot how to be in love. Today, I have a husband whom i used to hate, and i think, i just fell in love with him. I'm nur dianah and this is my story.



Me : " Kenapa awak masuk minang saya? "
Him: " Sebab saya jatuh cinta dengan awak & saya tahu awak boleh jadikan saya lelaki yang lebih baik."


Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, " To be in heaven,together,forever."

Sincerely,dena bahrin




p/s : Bila kah jodoh itu akan datang semua nya kerja yang maha Esa, Kita manusia cuma jangan berhenti berdoa dan percaya pada kuasa Allah.   Bagaimana Allah mampu ciptakan pelbagai perkara berlainan rupa,sifat & personaliti.begitu juga kebahagiaan. Jangan terlalu berfikir sesuatu di luar jangkaan,tapi jangan pernah putus asa pada Allah yang maha memberi kebahagiaan.