Friday, May 4, 2012

1# My Love Story


Praise be to Allah, at the age of 20. I'm already marrried and truth to be told. i NEVER thought i would marry this early with unexpected guy. and my love story would be like this. Early, unexpected, wonderful. Well, it's proven that Allah's plan is the best :)

As many of you know, It's arranged marriage and to be honest, i still wasn't sure about my feelings toward him even the night before my nikah and i was too anxious and worried that i'll never love him. i always pray to Allah that i'll love him the moment I became his wife. Really. I was afraid. Come on,  to marry someone whom you barely knew, sengih pun tak pernah, kalau jumpa pun sekali dengan family family, and you never had any feeling. i meant, deep feeling. dan tahukah anda, sebenarnya aku ada suka orang lain dan dalam erti kata lain menunggu seseorang yang aku dah lama sayang waktu aku diminta untuk berkahwin? perit yang aku lalui, Allah sahaja yang tahu.

Dan aku remaja biasa, aku fikir benda yang sama. Ini zaman moden, bukan zaman dulu, mana ada kahwin pilihan keluarga dan sebagainya. Hati aku memberontak. Hati aku sakit. Tapi aku tak sanggup hubungan dengan keluarga terutamanya mak abah renggang sebab aku memang sangat rapat dan manja dengan diorang. Mungkin aku boleh je nak buat pilihan sendiri. Tapi mungkin jangka masa kejap je aku gembira, lepastu? berkat ibu bapa? orang orang yang aku sayang tak gembira, macam mana aku nak gembira? Dilema. Apa yang aku nak. Apa yang buatkan orang lain gembira.  Beberapa bulan aku lalui waktu yang aku rasa, zaman kejatuhan. Memang nafsu kata ,tak larat hidup dah. Tak larat nak terima semua ni, dengan ada suara suara yang bisik, '' kalau kitorang, kitorang dah lama lari dari rumah." Tak, Aku dibesarkan keluarga yang sempurna bagi aku. Aku Muslim. Aku tak boleh jadi bodoh.

Ya ,memang lamaran dia diterima lepas aku solat istikharah. Memang aku terima sebenarnya demi mak abah. Tapi Allah itu maha besar, maha berkuasa, maha 'cinta'. Mungkin itu yang terbaik. Berkat doa ibu bapa, keluarga kawan kawan & orang ramai, dan aku yakin dengan suara hati, dengan gerak hati Allah kurniakan.

After all the struggles, the pain, on 28th april ; saturday.

video






At that moment,, my heart beats sooo fast .my hands and my lips are shaking.Dengan sekali lafaz "aku terima nikahnya" . I became a wife to Mohd Soffian Ariff. It was a very sad and touching moment. Especially hearing your abah said, " Aku nikahkan dan aku kahwinkan dikau dengan anakku." ya Allah, Hati aku benar benar sudah dimiliki seorang lelaki bergelar suami." 

Alhamdulillah. I feel good. Alhamdulillah. Excited + Sebak. I cried. Yes i did, my mum did, my grandma did. You know when you started to hug every of your family members and when it comes to your dad and He said, " Abah serahkan awak dekat soffian." Air mata oooh membasahi pipi.

 Abah ♥
Mak ♥

For Allah Sake, This is beyond my expectation. I asked Allah for the best man and the best love story. He gives me the best man for me and the best story I could ever imagine.




Today, I would say, I believe in Love after marriage.  I know, not everyone can get it. But you know, if you love someone, protect the 'love' . Protect the sweetness. If I could ever convince people how amazing it is to actually 'bercinta bagai nak rak.'' after married. it would be nice. I swear to Allah, Girls, protect your dignity,your heart and guys, please protect the girl you love. Please save your love story. Choose someone to marry, not someone for you to only walk around and be happy.  


Tok Imah ♥






 "No matter what,you'll always be our darling daughter. Dunia Akhirat. -Mak & Abah

 terlalu janggal sampai Teragak agak untuk salam sampai kena gelakkan, tapi itu yang manis.
Teragak agak utk pegang, tapi itu yang manis.

I thank Allah for everything. I'm grateful for having families and friends around who never stop supporting me. Yes. Allah is the most loving. my zaman that i told you, ''zaman paling buruk , zaman paling jatuh.'' Maka Allah gantikan dengan kisah cinta yang aku sangat tak sangka. Allah gantikan dengan hidup dan perasaan bahagia yang tak terkata . I know, there will be long way to go but all these, it makes me learn better. I learn better, i can think better. Gembira orang lain mampu buat kita gembira, Bahagia ibu bapa mampu buat kita bahagia, berkat restu dan doa keluarga adalah salah satu kunci terbesar hati kita tenang  dan gembira. Allah knows what you do for yourself and others. Allah knows.

 Tersipu da terlalu malu untuk tenung mata dan senyum,tapi itu yang manis.
If the 'Love' makes you become worse. Let it go. it's hard. Allah knows and He will replace someone better for you. If the Love makes your relationship with family or beloved people worse, turn to Allah for decision, Allah knows the best. If you're in dilemma what you want and what make things better. Have faith in Allah, He knows what you've done.He knows what you've sacrificed. Dan, cinta itu memang perlukan pengorbanan.

and one thing about this is that, Allah saves my heart for someone who deserves it. Allah saves me from facing another heartbroken and that's wonderful because I just can't bear with another heartbroken. Allah is Ar-Rahman & Ar-Rahim. I'm ordinary. I'm not perfect. Proudly to say, I'm 20 and I'm married. Responsibilities increased but 'LOVING' ITSELF IS 'RESPONSIBILTY.'

Thankyou everyone for all the du'a and wishes. for all the support. SubhanaAllah i believe, your du'as,too, make it happened. I forgot how to be in love. Today, I have a husband whom i used to hate, and i think, i just fell in love with him. I'm nur dianah and this is my story.



Me : " Kenapa awak masuk minang saya? "
Him: " Sebab saya jatuh cinta dengan awak & saya tahu awak boleh jadikan saya lelaki yang lebih baik."


Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, " To be in heaven,together,forever."

Sincerely,dena bahrin




p/s : Bila kah jodoh itu akan datang semua nya kerja yang maha Esa, Kita manusia cuma jangan berhenti berdoa dan percaya pada kuasa Allah.   Bagaimana Allah mampu ciptakan pelbagai perkara berlainan rupa,sifat & personaliti.begitu juga kebahagiaan. Jangan terlalu berfikir sesuatu di luar jangkaan,tapi jangan pernah putus asa pada Allah yang maha memberi kebahagiaan.

393 comments:

  1. so sweet ;) cepat cepat dapat anak amin.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. I'm happy for you. May bless you and your husband. May your relationship till Jannah ♥

    ReplyDelete
  3. sweet sangat !!congrate dena :D

    ReplyDelete
  4. love ur story. May Allah bless you and u husband :)

    ReplyDelete
  5. congrats dik! a little bit shock when i know u just get married.huhu may Allah bless ur marriage dik.. :)

    ReplyDelete
  6. Semoga bahagia sampai syurga! Amin amin amin :) I really adore both of you so much :')

    ReplyDelete
  7. hahhhhh *sambil lap air mata*
    terbaikkk ! :') Barakallahulaku wabaraka alikuma :D

    ReplyDelete
  8. aww,how sweet ! May Allah bless your marriage kak dena !

    ReplyDelete
  9. haahhhhh *sambil lap air mata*
    terbaikkk :') barakallahulakuwabaraka alaikuma :D

    ReplyDelete
  10. Tahniah kak, insyaAllah, kak Dena dgn suami akan bahagia till jannah. (:

    *act Lina dah tunggu lama dah akak update, setiap hari buka blog akak tggu update haha :D

    ReplyDelete
  11. congratulations.
    your love is an icon :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. Semoga kekal hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  13. you know what, saya pun ikut nangis bila baca.. :') ya Allah... sesungguhnya Engkau maha Cinta.

    ReplyDelete
  14. Bercinta selepas kahwin lebih diredhai Allah .Semoga bahagia .Insyaallah .Saya nak jadi macam love story awak jugak hehe

    ReplyDelete
  15. you know what, saya pun ikut nangis bila baca.. :') ya Allah... sesungguhnya Engkau maha Cinta.

    ReplyDelete
  16. tahniah dena. insyaAllah semoga kekal hingga akhir hayat. amin.
    stay cute ok even kalau dah jadi ibu2 nanti! :p

    ReplyDelete
  17. Tahniah Dena. Semoga kebahagiaan tetap menjadi milik kalian. Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah :) tumpang happy untuk dena dan suami. semoga bahagia dunia akhirat :))

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah, syukur..
    Semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi hidup Dena dan suami serta insan-insan yang disayangi hingga ke syurga..
    ameen. :')

    ReplyDelete
  20. tahniah dan alhamdulillah..
    dena, awak boleh jd role model utk adik2 di luar sne, couple xsmestinya selalu bsama dan bepgngn tgn. Akak pun kadng2 byk tersilap, tp ble tgk cara wak dena, rasa bhagia sgt. InsyaAllah akak pun bakal ikot jejak dena. =)

    Congrate again.

    ReplyDelete
  21. sweet sngt2....May Allah bless u n ur husband.. :)

    ReplyDelete
  22. Manis. May Allah bless your marriage till jannah :)

    ReplyDelete
  23. Dena, it is so wonderful. May Allah bless you forever and always ameen :)

    ReplyDelete
  24. This is so awesome. Alhamdulillah for youuu ! May Allah bless you forever and always Denaaaa :D

    ReplyDelete
  25. Masyaallah! Itu sahaja yang mampu saya ucap. Allah beri apa yang tak pernah kamu sangka. Jaga sampai ke syurga ya. BTW, muka korang sama. Pandang lama-lama baru perasan. ;)

    Really Tok Imah is your Grandmother?? Huhu!

    ReplyDelete
  26. sweet sesgt. congrat tau. hehe.
    ibu fisha pon ade pesan.
    " biar lelaki tuh yang lebih mencintai & menyayangi kita"

    Mmmg betul berkat doa & restu ibubapa kita amat penting.

    semoga berbahagia yer. :)

    ReplyDelete
  27. tahniah deena and husband.
    i like your love story. so sweet and you got blessing from people around you. that's the most important.
    semoga kekal till jannah.

    ReplyDelete
  28. hhmm congrats dena =)
    btw my story is different with dena
    sy pulak nak khwin n mmg dah ready, but parents x bg sbb xhbs blaja lagi , hmm lagipon tngal 2 sem ja pun ... hmmm
    nth la my parents x pnh nmpak perkahwinan adalah sgt indah ...tmbahan boleh mengelakkn zina ...really sad :(( untung lahh dena parents bagi dan restu ..hmm

    ReplyDelete
  29. i just can't believe why i'm crying when i read this. Semoga berbahagia dena. Semoga menjadi bidadari di syurga buat suami awak. Amin. :)

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah. Moga kekal sampai ke Jannah :)

    ReplyDelete
  31. hhmm congrats dena =)
    btw my story is different with dena
    sy pulak nak khwin n mmg dah ready, but parents x bg sbb xhbs blaja lagi , hmm lagipon tngal 2 sem ja pun ... hmmm
    nth la my parents x pnh nmpak perkahwinan adalah sgt indah ...tmbahan boleh mengelakkn zina ...really sad :(( untung lahh dena parents bagi dan restu ..hmm

    ReplyDelete
  32. terharu baca kisah dena. (: have a happy life ! (:

    ReplyDelete
  33. So sweet both of you :) May Allah bless you and your husband always :')
    Anyway, congrated kak dena :D
    Happy for you :)

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah :) sweet sgt2! dena, cepat2 dapat anak.! kami doa kan. InshaAllah..

    ReplyDelete
  35. akak, tahniah! adik baca pun terharu. hehe :D

    ReplyDelete
  36. So sweet both of you :) May Allah bless you and your husband always :')
    Anyway, congrated kak dena :D
    Happy for you :)

    ReplyDelete
  37. honestly, im cried..waaaa..ssh nyer mse zaman kejatuhan tuh..peritnye..tp alhamdulillah..Allah kurniakan zaman kebahgiaan for you dena..congrates..Love until Jannah~

    ReplyDelete
  38. aww. =')
    tahniah Dena. semoga menjadi isteri yg solehah. dpt anak cpt2 tauu.
    amin.

    ReplyDelete
  39. alhamdulillah. i love the part of "teragak-agak". bile bace cerita dena, my tears rolling down. yeah, besar pengorbanan dena buat. walaupon kita sebaya, sy rasa, sy masih tak mampu nak wat macam dena wat. tahniah, sayang. may Allah bless u and ur husband. semoga kekal till jannah. =)

    ReplyDelete
  40. Mabruk ya Ukhti :) semoga berkekalan hingga ke Syurga <3 dan cepat-2 dpt baby ye yg comel-2 mcm ibu & ayahnya :p

    ReplyDelete
  41. nangis jugak... doakan sy kahwin cepat2 :') nak nikmat cinta lpeas kahwin jugak :))

    ReplyDelete
  42. Barakallah ukhti dena!
    Semoga sakinah, mawaddah wa rahmah selalu dan semoga Allah swt sentiasa memberikan barakah-Nya dalam perkhawinan korang ye.. :)

    ReplyDelete
  43. barakallahulakum :) Allah bless u two till in jannah,ameen :)

    ReplyDelete
  44. alhamdulillah, insyaAllah, moga2 masjid yg akak bina dirahmati Allah SWT :)

    ReplyDelete
  45. *tears*
    barakallah kak dena :D
    semoga berkekalan hingga ke syurga

    ReplyDelete
  46. Alhamdulillah. Tahniah. Selamat pengantin baru dan semoga berbahagia & bercinta hingga ke syurga. Insyaallah :)

    ReplyDelete
  47. *tears*
    tahniah kak dena :)
    semoga bekekalan hingga ke jannah

    ReplyDelete
  48. *tears*
    tahniah kak dena :)
    semoga bekekalan hingga ke jannah

    ReplyDelete
  49. sweet<3.
    congratulations.moga kekal selamanya><

    ReplyDelete
  50. after a long tak baca blog orang. tak bukak blog sendiri, then when i see u updating in twitter. immediately i press the button. as a teenager of course bab khwin muda become a 'hot' topic to be heard in evry mouth of us. me? ofcourse lah. nak nak lagi study kat UIA. love to hear your story.and it so sweet to fall in love after marriage not before it. as what i also dream. just to say. may ALLAH bless u and husband. tett(pray for me too) hikhik. but i know ALLAH plan somthing else to me.

    ReplyDelete
  51. congrats kak dena! hope till jannah. insya-Allah :)

    ReplyDelete
  52. sweetnya..sukalah..nk menangis bca<3

    ReplyDelete
  53. Saya lelaki dan saya menangis sedikit baca cerita ini

    ReplyDelete
  54. sebak. I'm really touched. Hope my ideal spouse will come because of Allah :') Again, congrats kak dena. Marriage till jannah :)

    ReplyDelete
  55. congrate deena,tacing :')
    iylia doakan yang terbaik untuk dena.
    betul ,Allah dah menentukan segalanya yang terbaik untuk kita.

    ReplyDelete
  56. Subhanallah. Dena, this is beyond words. May Allah bless you marriage till the end dear. Tahniah :)

    ReplyDelete
  57. Alhamdulillah..tahniah..so sweet..you know what,i cried when i read this..how wonderful what Allah had given you :)

    ReplyDelete
  58. serious sweet!! i envy you.. congrats.. semoga bahagia till Jannah! InsyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  59. EE tak tau nak comment apa ! Allah is miracles :) Semoga kekal hingga ke syurga ye kak dena and suami ^^, Tahniah

    ReplyDelete
  60. May ur marriage last till jannah. Amin. Congrates Dena :). What a beautiful love story. Terharu sgt bace.

    ReplyDelete
  61. mabruk dena...semoga bahagia smpi syurga...amiinnn=)

    ReplyDelete
  62. Congratulation Dena.
    Rasa nak menangis baca entry. Huhu.
    Selamat pengantin baru. May Allah bless you and your husband. Amin :)

    ReplyDelete
  63. @diyanna flowers it goes same to me.. want to get married but the parents.. hurmm i wish i have family like dena ;) btw, dena my doa is i hope you will always happy and be with ur husband until jannah ;)

    ReplyDelete
  64. tahniah Dena. =)
    Kisah cinta awak sangat membuatkan sy terharu membaca. Sy harap kisah saya juga seperti awak, tpi tak seperti yg sy bayangkan. =)

    Allah mungkin sudah aturkan segalanya.

    Tahniah dan semoga cepat dapat cahaya mata.

    Dena beruntung dpt family yg benarkan kawen awal. Sweet sgt kisah awak. Moga bahagia till jannah amin =)

    ReplyDelete
  65. proud of you.
    we twenties but you already married. :PP
    how i wish i have the same fate as you,
    tanam la sedalam dalamnya cinta awak pada dia. hee
    yg penting, redha Allah dan parents tu dah ada :))

    ReplyDelete
  66. alhamdulillah dah selamat,, hensem lagi,, haha,, may both of you be happy forever and ever :D

    ReplyDelete
  67. real sweet =D

    congrat dena.

    hehe.suke tngok pic last skali tu =)

    ReplyDelete
  68. alhamdulillah..
    tahniah Dena
    segala yg berlaku adalah rancangan Allah SWT yg paling indah utk kita :)
    May Allah bless your marriage till jannah

    ReplyDelete
  69. congratss dena and husband :D May Allah bless your relationship till jannah :)

    ReplyDelete
  70. akak pun sma akan kawen macam den ajugak..

    semoga berbahagia dunia khirat..

    ReplyDelete
  71. alhamdulillah..
    suka dgr cerita ni..
    saya nangis bila baca ni tau..
    hope u n ur hubby will be happy until jannah..insyaAllah..
    btw dena..ur so gorgeous !!! :D

    ReplyDelete
  72. alhamdulillah.semuanya selamat, barakallah.. semoga menjadi suami isteri solehah..insyaallah .aminn .

    so sweet.love u dena :)

    ReplyDelete
  73. waaaaa tahniah akak. rase nak kawen. hehe

    ReplyDelete
  74. Air mata mengalir mase bace. Meskipun saya xkenal dena. Saya tumpang gembira. Bilalah saya pulak? Nak kahwin jugak. Huhu. Doakan saya kawen macam dena jugak. Murah mas kawennya, simple majlisnya.

    ReplyDelete
  75. really inspiring me :), semoga bahagia hingga ke anak cucu

    ReplyDelete
  76. assalam ,
    congarts to sis .
    hope your and your husband's relationship untill Jannah . Insya allah .
    Your stories make 1001 energy to my life with barakah in life :)

    ReplyDelete
  77. a friend of mine says:

    "She can be a good novelist. Seriously."

    after she read your blog. And coincidentally my tears are running down. Your love story really really makes me touched *tak abes lagi lap air mata*

    ReplyDelete
  78. Congrats on your weeding dear! Love to read this entry. Semoga bercinta sampai syurga ^^

    ReplyDelete
  79. #Subhanallah indah jer kisah cinta camnie :')

    me jelly giler! ><

    btw, may God bless ur marriage. always. cpat2 dpt babies taw. hihi

    ReplyDelete
  80. I'm crying dena! (':

    tahniah dena, moga menjadi isteri solehah dunia akhirat (:

    ReplyDelete
  81. Sebaknya baca. Ternangis dah kita. Tahu bukan senang Dena nak sampai ke stage yang bahagia macam sekarang ni. Banyak dugaan dia and you made a very wise decision for the sake of Allah & family. That's very bright of you.

    Kita tak tahu la cemana perasaan kena serah dari abah kat suami tu tp kita rasa moment tu la yg paling tak sanggup sekali nak hadapi bila fikir bab kahwin ni. Mesti sedih gila nanti.

    Apapun, semoga berbahagia selalu Dena. Terlalu ramai yg mendoakan ni. Moga dapat pikul tanggungjawab as wife, student, daughter and soon to be a mother. May Allah bless u always. Aminnn. :')

    ReplyDelete
  82. Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, " To be in heaven,together,forever."

    Sincerely,dena bahrin

    Dear I would like to copy this to my fb. :)

    ReplyDelete
  83. Wah, alhamdulillah! Tak sangka sekarang kak Dena dh jadi wife orang dah pun. Btw, congrats dan semoga jodoh akak dengan dia akan kekal hingga akhir hayat. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.

    ReplyDelete
  84. Erm...boleh tak kat sini i want to say that i really JEALOUS for whoever married at the young age...Ya Allah jelesnya aku..TU je aku nak kata..semoga bahagia hingga ke bawa ke syurga yer...

    ReplyDelete
  85. speechless.. SubhanaAllah... Indahnye cinta selepas kahwin...:)

    ReplyDelete
  86. reading your story makes me yearning for love after marriage even more..hehe...
    after all,i've never been in love with anyone..
    so..hopefully i can protect my love only for him who'll be my husband in da future...insyaallah.. ^__^
    btw.congratz again dena!!

    ReplyDelete
  87. saya pula rasa nak nangis baca. sweetnyaa

    ReplyDelete
  88. jarang2 ni nak comment kat blog orang.. I felt so blessed when I read this post.. tu je mampu cakap..hehe until jannah ok :) kite peers:)

    ReplyDelete
  89. SubhanAllah you're so lucky.
    Saya doakan awak bahagia sehingga ke Syurga, insyaAllah.
    Moga kita semua kekal tabah dan kekal yakin dengan ketentuan Allah dalam dugaan yang melanda hidup kita :)
    Moga dugaan itu melahirkan rasa manisnya Iman, insyaAllah :')

    ReplyDelete
  90. salam kebahagiaan buat dena dan suami :) i was crying reading your love story tapi itu yang manis :)

    ReplyDelete
  91. Alhamdulillah, semoga kekal smpai ke syurga..

    sweet sangat kak dina and ur husband..

    ReplyDelete
  92. This is so nice. SO SO NICE :') #manlytears. Semoga bahagia hingga ke pintu syurga Dena :)

    ReplyDelete
  93. Assalamualaikum Dena...
    I really like your wedding dress(so called). How do you wear your hijab actually? It's really nice... =)

    ReplyDelete
  94. Congratulations Dena.. Barakallahulakuma. semoga rumahtangga terus dilimpahi rahmat dan bahagia ke akhir hayat. Amin

    ReplyDelete
  95. Ya Allah , sweetnyaa :') May Allah bless both of you .
    * menangis baca your love story , Dena .

    ReplyDelete
  96. terharu.
    bergenang air mata baca dena punya post.even dena baru 20 tahun but i can see the 'upcoming you' in the future :) may Allah bless u.

    ReplyDelete
  97. Alhamdulillah..tahniah dena...so sweet...i hope i will find my best man too someday..(^_^)

    ReplyDelete
  98. Sonok bile tgk org kawen.. trase nk kawen jugak... sob2

    ReplyDelete
  99. congrats dena..sgt sweet :')

    ReplyDelete
  100. Dena, I doakan u bahagia hingga akhir hayat, Insyallah dia mampu bimbing Dena ke Jannah Allah. Amin :)

    ReplyDelete
  101. alhamdulillah, congrates dena ! seronok baca cerita dena. rasa nak menangis pun ada. haha. that's a happy love story. wish to have like that too :')

    ReplyDelete
  102. setelah sekian lama menanti at the end dena dah update blog!!! Alhamdulillah..mabrouk dena..i'm happy for you:)) May Allah always bless you and ariff.. kekal till Jannah..jadi wife yang baik ok dena.. much love

    ReplyDelete
  103. Congrates kak Dena. May Allah always bless both of you. Amin. :')

    ReplyDelete
  104. Alhamdulillah and Tahniah akak. Semoga hubungan akk dan suami berkekalan and dapat anak yang comel2 insyaAllah Amin..

    ReplyDelete
  105. Sangat sweet . May Allah bless you :D

    ReplyDelete
  106. tahniah kak. entri ni sweet actually.

    ReplyDelete
  107. congrats...deena..nway nk tanye tudung nikah u beli kt mane ea?cantik n sopan sgt...hope dpt reply dr u...

    ReplyDelete
  108. tahniah kak. entri ni sweet sangat actually

    ReplyDelete
  109. congrats dear.. semoga berkekalan hingga ke syurga seperti yg awk idamkan.. u can be my role model.. =)

    ReplyDelete
  110. congrats Dena hehehe

    sama padan hehe
    sweet je hehehe..

    ReplyDelete
  111. tahniah di atas perkahwinan akak :)

    ReplyDelete
  112. kena pnggil puan dena la mcm ni!! haha.congrats!!!

    ReplyDelete
  113. congrats dena....harap kemanisan perkahwinan dena akan berkekalan...

    Amin..:)

    ReplyDelete
  114. Congrats Dik.
    Semoga berbahagia sampai ke syurga.

    ReplyDelete
  115. alhamdulillah, congrats dear.. may ur relationship till jannah... nice photos :) keep that smile n be tough

    ReplyDelete
  116. tahniah dena...Fie baru datang follow sini...tahniah sgt2...I wish I can get married at this age too...tapi belum ada rezeki lagi...

    ReplyDelete
  117. tahniah kak dena (:
    semoga berbahagia :)

    ReplyDelete
  118. tahniah :D i really loves this entry :) semoga bahagia dunia akhirat :')

    ReplyDelete
  119. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..sweet la dena..sweet sgt..bgus giler ada laki cmtu..haishh..korang bdua nmk serasi..wlupun malu2..ariff ada adk brdik laki yg tak kwen lg x..ahha..gurau..;p..tahniah dena.:)

    ReplyDelete
  120. insyaAllah kekal sampai jannah Allah !sweet sesangat ...membaca sambil menanges sndirian T.T

    ReplyDelete
  121. tahniah dena,

    bercinta selepas kawin lg indah, barakallahulakuwabaraka alaikuma

    ReplyDelete
  122. sangat comel.... sangat chantik.. sangat romantik... sangat terharu... dan sangat jeles.....
    Alhamdullilah.... i'm very happy for you diena....
    may ALLAH bless you and your husband....
    CONGRATSSS!!!!

    ReplyDelete
  123. Alhamdulillah !semoga kekal sampai Jannah Allah ~membaca sambil menanges td T.T

    ReplyDelete
  124. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..sweet la dena..sweet sgt..bgus giler ada laki cmtu..haishh..korang bdua nmk serasi..wlupun malu2..ariff ada adk brdik laki yg tak kwen lg x..ahha..gurau..;p..tahniah dena.:)

    ReplyDelete
  125. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..sweet la dena..sweet sgt..bgus giler ada laki cmtu..haishh..korang bdua nmk serasi..wlupun malu2..ariff ada adk brdik laki yg tak kwen lg x..ahha..gurau..;p..tahniah dena.:)

    ReplyDelete
  126. tahniah dena,

    bercinta selepas kawin lg indah, barakallahulakuwabaraka alaikuma

    ReplyDelete
  127. congrats.. sebak ble bace... smoga kekal hingga syurga.. be a good wife.. =)

    ReplyDelete
  128. Alhamdulillah !semoga kekal sampai Jannah Allah ~T.T sweet giler giler and terharu semasa membaca entry kak

    ReplyDelete
  129. tahniah,sweet gila love story akq.. My frenz yg suggest suh baca blog akq.. Dia kata best and saya setuju dengan dia=)

    ReplyDelete
  130. masya Allah. so sweet dena. congratulation! may you relationship till Jannah *hugs

    ReplyDelete
  131. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  132. cerita cinta akak sangat sweet. cinta selepas kahwin :/ nanak macam ni juga :) semoga berbahagia. hope till jannah :)

    ReplyDelete
  133. Tahniah, kakk :)
    MABRUK :)
    Sweet sngt story. :')

    ReplyDelete
  134. The most most beautiful love story. baca sambil nangis kot.
    May Allah bless both of u.
    Barakallahulakuma. :)

    ReplyDelete
  135. Tahniah. Dia insan terpilih untuk berjalan seiringan dengan awak. Moga bahagia sampai syurga Allah. :)

    ReplyDelete
  136. Ya Allah sweetnya
    Selamat pengantin baru <3

    ReplyDelete
  137. Assalamualaikum,kak Dena. I really adore you and you are my inspiration. :) Semoga berkekalan hingga ke Jannah. May God bless both of you always :)

    ReplyDelete
  138. Assalamualaikum,kak Dena. I really adore you and you give me an inspiration. :) hope Allah bless both of you and semoga kekal hingga ke syurga, insyaallah :)

    ReplyDelete
  139. Dena,
    tahniah~
    semoga kekal bahagia hingga ke akhir ayat.
    ur story really really really leaves knot for me to understand hows life gonna be without restu mak ayah ..

    really thanks for this story.

    ReplyDelete
  140. Dena, ur story really3 leaves knot on me. Now i understand hows marriage life gonna be without restu mak ayah~

    semoga kekal bahagia,:)

    ReplyDelete
  141. subhanallah, dear sis, pray for me jgk deh :-)

    ReplyDelete
  142. Dena, ur story really3 leaves knot on me. Now i understand hows marriage life gonna be without restu mak ayah~

    semoga kekal bahagia,:)

    ReplyDelete
  143. Alhamdulillah :)
    Selamat Pengantin Baru dik :)
    Already know about it from your twitter;)
    Memang tengah tunggu cik adik kita update pasal ni:)
    semoga berbahagia sampai syurga =)

    ReplyDelete
  144. YA ALLAH, sebak baca kisah akak. Moga bahagia selalu :)

    ReplyDelete
  145. Alhamdulillah, tahniah smoga cinta selepas kahwin akn menuju jannah

    ReplyDelete
  146. Alhamdulillah, tahniah...semoga cinta selepas kahwin akn mmncarkan nur dan mnuju jannah

    ReplyDelete
  147. tahniah...moga berkekalan hingga akhir hayat.moga berbahagia dear :D

    ReplyDelete
  148. Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
    Wa jamaah baina kuma fee khair..

    =)

    ReplyDelete
  149. sweetnyaaa.. Alhamdulillah :)
    Moga kekal keakhir hayat.. until Jannah insyaAllah..

    ReplyDelete
  150. tahniah.moga bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat dear :)

    ReplyDelete
  151. Kak dena, tahniah :) btw kak. I think sy pun macam kak dena. Umur sy baru nak masuk 18. But u know kak? Jodoh sy adalah pilihan mak bapak. Ayah Mama asyik cakap pasal lelaki tu. Tak tau nak buat apa. Rasa macam nak memberontak. B'coz kalau boleh sy nak rasa cinta tu datang dari diri sy sendiri. Bukan dr ibu bapa. Huhu. I'm still in dilemma. But mama ayah cakap, buat masa ni belajarlah dulu. Tak payah susah2 fikir pasal jodoh. Tapi kaaak, seriously. i can't accept this. Huhu :'( can you help me?

    ReplyDelete
  152. alhamdulillah. tahniah dena.
    mabruk.. barakallah :)

    ReplyDelete
  153. alhamdulillah syukur...congrats dena..prncgn Allah adlh yg tbaik ^_^

    ReplyDelete
  154. your love story is so sweet. sebak bila baca :') till Jannah inshaAllah. *psstt..both of u are soo cute :D

    ReplyDelete
  155. Masya Allah! Tahniah Dena. :) May both of u reach happiness now & hereafter. Really adore ur story. Be good & stay humble, we love u just the way u are. :)

    ReplyDelete
  156. tahniah dik :) kisah cinta awak is the best yg penah akk jumpa and sometimes i hope i would be like you :) awak muda tapi macam2 pengorbanan yang awak dah buat. demi ibu bapa dan juga suami awak sendiri. tapi sesungguhnya cinta selepas nikah memang sangat manis ^^ congrats dik.

    ReplyDelete
  157. alhamdulillah
    seriously. i cant stop crying while reading your post about this.
    happy sebagai saudara sesama islam.
    smoga bahagai smpai syurga. amin.
    :D

    ReplyDelete
  158. congratez! happy baca entry ni.
    moga bahagia dunia akhirat dena :)

    ReplyDelete
  159. Subhanallah my dear...u protect yr nafs...n u deserved it...such a lovely story...hope u happy live in this beautiful story:)ameen~~
    p/s; may Allah award me wif this kind of marriage

    ReplyDelete
  160. *lap airmata...
    lovely....:)
    sungguh comel
    semoga berkekalan hingga akhir hayat...amiin

    ReplyDelete
  161. Subhanallah my dear,
    hopefully u will live in this beautiful story ever after:)ameen~~
    p/s:hope Allah award me wif this kind of sacred marriage<3

    ReplyDelete
  162. mabruk dena :)
    happy for both of you. semoga berkekalan hendaknya..

    #btw, thanks for the quotes. inspiring me alot! :D

    ReplyDelete
  163. congratez Dena , and i believe Jodoh from Allah is the best one that we will never expected .
    Hope you relation will be forever till Jannah , InsyaAllah :)

    i feel sad when read your entry because i could imagine if im at your shoe when your dad say abah serahkan awak kat soffian .
    itu yang sedih . :(

    ReplyDelete
  164. 1st time i came here n read about your love story, love after marriage. it touched me well :')

    ReplyDelete
  165. alhamdulillah. tahniah sis dena! :)
    semoga terus berbahagia dan kekalkan senyum manismu untuk org2 yg tersayang.:)
    insyaAllah, lepas ni dah ada bahu untuk menangis sama2.
    semoga menjadi isteri yang baik, pelajar yang cemerlang, muslimah yang taat dan solehah serta mejadi ibu yang mithali. :)

    ReplyDelete
  166. 1st time i came here n read your love story, which is love after marriage. it touched me well :')

    ReplyDelete
  167. So sweet dear.. Semoga bahagia di sunia and akhirat,,

    ReplyDelete
  168. so sweet. moga bahagia ke anak cucu! :D

    ReplyDelete
  169. masyaALLAH,i hope ur marriage till jannah,aminn (:

    ReplyDelete
  170. wahh sedihnya baca..
    sesungguhnya Allah mengetahui apa yg terbaik utk hambaNYA..
    Smoge bahagia hingga ke syurga.. amin....

    ReplyDelete
  171. tahniah, dik, happy sgt baca kisah cinta adik ni yg memang sgt indah telah diatur oleh Allah s.w.t.. sampai menangis akak, sebab sweet sgt!!!

    ReplyDelete
  172. barakaAllahukauwa dena n husband:)

    selamt bercinta hingga ke syurga<3<3<3

    ReplyDelete
  173. nize...bgus..~ kwen awl dituntut oleh islam kn~ sweet korang...inyaallah..kekal smpai syurga~

    ReplyDelete
  174. dena,akak ade wat satu entry sal dina...n akk 'curi' satu gambo taw....minta izin eh...:p:)dina n husband sgt comel n secocok..malu2 kucim gituuuw<3<3

    :)

    ReplyDelete
  175. dena korg sepdn la muka pun iras2.moga berbahagia hingga akhir hayat!amiinn!

    ReplyDelete
  176. Alhamdulillah , now I start to realize how sweet love after marriage.Teenagers sekarang asal bercinta perlu berpegang tangan , berdating than I think ianya sangat tidak indah.I love to read your blog sis , keep writing .May both of you remai till Jannah :)

    ReplyDelete
  177. Alhamdulillah.congrate :DDDD

    ReplyDelete
  178. sweet sangat....tahniah dena...semoga dilindungi n diberkati Allah selalu....

    ReplyDelete
  179. sebak nya! sweet sangat. Congrats Deena :) moga bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat dear

    ReplyDelete
  180. alhamdulilah...tahniah, saya sgt sebak n gembira bila baca.Saya doa an semoga anda bahagia smpai ke syurga.Amin :)

    ReplyDelete
  181. Tahniah!!! semoga Dena & suami kekal bahagia dunia & akhirat. korang sangat2 sweet.

    ReplyDelete
  182. Tahniah!!! semoga Dena & suami bahagia kekal dunia & akhirat. Insyaallah

    ReplyDelete

Thanks a lot ;)

Budi bahasa budaya kita .

Treat me as how you want me to treat you.

Syukran ,