Saturday, December 31, 2011

Twins Of Faith Part 2

Assalamualaikum :)

ha ni baru real entry,tadi tu quick entry to help my friend :)
So ha dena! finally , sambung pun twins of faith part 2. hehe sorry la , aku busy sangat. nak uodate je ada je benda. maaf please *melutut nangis nangis*

anyway, Alhamdulillah got a chance to proceed with part 2 punya entri :D hip hip hooraaay! eh tak eh. oh okay . Let's proceed :)


Set the priorities - Boona Mohammed


" For all Allah has given to us in this life , there's no excuse for us not to stand up and say 'Allahuakbar' ( solat) "
It is time to stand up and and make a change . JOM SAMA SAMA INSYAALLAH.


For His Sake Alone - Sh Yahya Ibrahim


  • Look people based on heart 
  • Everything we do , with Allah's will.
  • Rasulullah said , "Every person of my ummah will enter jannah except for those who disobey me in the way of their life."
OK pastu ni , aku sempat saling sikit je.

Husband criterion ; ( hah melompat korang excited)


  • The attitudes good , not the look .
  • keturunan baik baik 
  • The one who you can live with his mother  - ni aku pernah sebut. ni maksudnya kalau boleh biar mak lelaki tu senang and restu sebab life is difficult when you can't get along with the mother. sebab kalau dah kahwin pun lelaki still kena ikut taat habis dekat mak. bukan kalau dah kahwin perempuan takyah taat dengan mak,cumanya,bila dah kahwin,kan tanggungjawab suami sepenuhnya atas kita. get me? :) takpe insyaAllah doa doa lah. hai bakal mak mertua eheh.

and ni ada yang aku sempat rakam tapi sikit je. but enjoy ! :)




Sincerely,Dena Bahrin

10 comments:

Ad-Dien said...

Assalamualaikum, alhamdulillah pertama kali berkunjung ke sini. Semoga terus menerus menulis dengan baik, moga Allah memuliakanmu..amin

jemput ke blog WADi juga insyaAllah..

al-harakah barakah :)

♥AienNajwa♥ said...

agree with dena ! ~
bile dah kawen, husband syurge nyer masih di bawah tapak kaki ibu..so, in this situation restu from his mother sangat diperlukan..utk menjamin kebahagiaan di dunie & di akhirat..

~uǝǝʇɐɟ said...

http://sweetz92.blogspot.com/2011/12/ive-been-proposed-d.html

special entry for dena (:

a.s.m.a said...

waaa bestnya ada chance g TOF..

jeles2 ^^

kongsi byk2 lg eh..

Cik tikah said...

bestnya dh de bakal mak mertua :)

Ms.Siti said...

betul restu mak ayah pntg barula bhgia =)

hi dena jmput singgah blog siti :'D

nafra said...

dena macammana dapat pegi conference ni..dapat invitation ke? bestnye

♥ NienaNajwaMohdRashid...♥ said...

salam dena. :)

suke dengan entry dena yang ini.actually sume entry dena pon kite suke jugak :) nanti kawen jemput kite ye ben student :)heee..

moga Allah terus terus ..bless dena oke have fun with your new life as fiancee. :)

ZYASH said...

love u...u sweet girl...btw..
Selamat Tahun baru 2012 yer, A very happy new year.. 2011 Lots of sweet memory, let's create new experience in 2012..

Ana Aslina said...

tahniah atas pertunangan u dena.. happy new year 2012.. thankz for sharing the info :)