Sunday, December 18, 2011

Here how i've been proposed

Hai Assalamualaikum semua ! :)

okay em aaa emm aa * gagap jap* . ok how to say this , well ,

I'M ENGAGED !

Suprises surprise yu olls ! haha okay i know awal awal (sebenarnya sampai sekarang) ramai tak percaya sebab okay lah sebab tiba tiba kan , macam ish apa dena ni . tibatiba je.mesti propa lebih. haha but trust me,keeping secret from public especially kat twitter menyiksakan .hahahaha.

how to start cerita entah? Okay first alhamdulillah thankyou Allah sebab bagi jodoh (insyaallah doa ada jodoh kahwin) awal and cara yang baik yang aku tak pernah expect pun.haha! Thankyou sgt to my family members ,bestfriends and my fiance and his family members. Thankyou so much tak terkira!

today , as dah di explain kat semua orang,aku akan cerita maca mana terjadinya kitorang tetibe tunang. takde angin takde ribut. tetibe kan. hahah! panjang tau cerita dia. tapi aku ada buat surprise video :) psss ika menangis kot tengok hahahaha kelakar. Hm , aku sebenarnya mcm budak lain lah,bila mak pilihkan ,aku pulak nak berjimba bagai lagi macam fikir INI ZAMAN MODEN BEB,TAK MAIN AH KELUARGA PILIH. but trust me , zaman sekarang elok jugak family pilih. sebab tengoklah,aku pilih sendiri pun ,heartbroken jugak.pastu aku tak dapat pasti dapat elak maksiat tu. trust me, worth than ever.

So to know the story ,check this out ! :) ENJOY!



this is the best thing a man ever done to me :) thankyou ariff, thankyou sebab never give up. Thankyou sebab nak saya guna cara yang sangat baik. Thankyou ,for everything :) OH BTW , TU SAYA DAH JAWAB PROPOSAL AWAK :)

aku harap ni explain cerita pasal aku dengan dia.macam mana boleh tetibe engaged apa semua :) aku bersyukur sangat walaupun ada banyak conflict jugak before this. sebab tu Allah maha adil :) hahah ok dah eh? hahah comel k korang yang tak sabar kita update blog ! kalau ada confuse sila tanya.tapi tanya soalan yang molek sikit. :) esok cite pasal tunang k. nanti include gambar sekali! WOOOHOO BEBEH STAY TUNE!


love, Dena Bahrin

231 comments:

1 – 200 of 231   Newer›   Newest»
izzah said...
This comment has been removed by the author.
Afyqa Shamsuddin said...

ehihiihi dena comel, dia comel, korang memang sesuai sangat sesuai. MATA BULATS kihkihkihkih, and again sayang congratulation to both of you :) aku memang lah tak nangis tengok semua ni kan. hahahha. sebagai saksi segala kejadian saya nak mintak belanja sebab rasa bertuah sangat. kihkih. asal tah nak mintak belanja. and sayang, be happy okay :)

izzah said...

Hihi kak dena comel , congrats kak dena hik hok berapa kali ntah nak ckp congrats .VIdeo tu best kot adek tgk bayak kali hehhe .Love You Kak Dena.
H A P P Y E N G A G E D .
Sincerely ADIK COMEL

Dena said...

hahah thanks adek ku syg!

afika,hahahahahah malu leww dah lah awak nangis .haha thankyou so much tau !:) <3

izzah said...

Hihi kak dena comel .Congrats lagi sekali ,ntah brpa kali nak ckp congrats kah kah .H A P P Y E N G A G E D kak dena.
Sincerely,Adek Comel

HafizaYunus said...

congratez dena walaupun kite tak kenal awak. so sheet ok. rasa nak nanges je. betuah nya awak!!!!! tahniah tahniah tahniah. :D

naem said...
This comment has been removed by the author.
Diyanah Rodzi said...

Ya Rabbi Dena, serious sweet sgt sgt. Tak sangka Dena dah berunang. Kita nak meroyan ni. Haha. Congrats Dena. Hope kekal smpai bila bila. Cara propose yg sgt sgt sweet. Tunang Dena pun sweet jugak. Comel sgt sgt. Tahniah Dena. Kita sentiasa doakan awk. Okay :)

HafizaYunus said...

shweet jadi sheet. typo sbb gembira lah kot hahaha.

fadhlinaafifah said...

One lucky girl, :') I'm so jealous yet so happy for you. Congrats again dena,

fAisAL50mm said...

sgt sweet sbb video tu..all the best..nnt nk tgk part yg kawin plak.cpt2 kawin ye.:)

Syarah said...

atoto so sweet. teehee. cpt update lg. I demand you! cpt! cpt! :B

munirah said...

yup, if we make our parents happy we'll be blessed by him :') alhamdulillah dena dah bertunang. bercinta lepas kawen never a bad choice if u're married with a good man :) tahniahhh dena. semoga berbahagia :)

keyla said...

congartulations dena , may god bless this relatipnship ;)

:asna: said...

Ya Allah dena, dah dekat semua social networks dah wish ni tapi nak wish jugak! Congratssss congrats again! Selamat Bertunang, dah mmg selamat dah pun. Kenduri nanti jangan lupa jumpa jemput. NAK DATANG PLEASE! :D So, no more worries. Be happy dear darling :)

Huda Luna said...

dear dena!

congrats!

sgt comel. sgt sweet.
sis sampai speechless tau tak.

lovely!

apa pun selamat bertunang.
semoga berbahagia hingga ke jannah
dan menjadi isteri yg solehah nanti.
amin!

kakak :) said...

dear...Allah beri you takdir jodoh yang sangat2 indah!!
perhaps,both of you will be happy hingga ke syurga..insyaAllah, kakak pun nk sgt mcm tu.heheh.tapi Allah kita sgt Adil kan syg.He gave what we need not what we want! barakallahulakum :)

Lina Khairunisa said...

tahniah kak dena. itulah, orang tua2 selalu kata, pilihan ibu ayah selalunya bagus, baik-baik belaka. tahniah ye kak sbb dah engaged, semoga jodoh kak dena dgn tunang akak kekal sampai bila-bila :D

faratina said...

salam,, dena...
kite nak ucapkan tahniah kat awak.. :) sangat2 bangge dengan awak.. and i like the way ur fiance propose u.. :))) sangat2 suke..kita doakan korang hingga ke akhirnya ok.. :)
*sorry if ade buat salah silap kat awak b4 dis..*

congratulation again :)

NadNod said...

SubhanaAllah. comel la Dena :) congratulations <3

Hafifah said...

I always wished that I'll get the chance like this. Yes people may say arranged marriage is absurd. But for me the blessing from our parents is the greatest gift for a relationship. People may think it is outdated, but don't they realize that parents will always want the best for their children. I don't know you, but I gladly respect your decision. May Allah grant you happiness!

p/s: still waiting for my time :)

kepochicomel said...

sweet sgt.semoga berkekalan hingga akhirnya :D:D

syuhadah azli said...

Waaaahh sweet sangat Kak Dena , semoga berkekalan hingga ke JannahNYA Amin ya Rabbal Alamin :') Saya ternangis tengok video tu . Sobs :DDD

myracupcake said...

Hihi congrats again and again ^^, hihi too happy for you :') x sabar nk tunggu your next update :")

Hashira Yusoff said...

first time singgah sini sbb kwn kat fb ade share link video awk..anyway congrate dear.. untungnya dpat nikah awal. I ni bf duit dah ckup, kreta dah ada, fmily dia dh stuju tapi mama I plak x bg sbb I still study. xpelah..belum rzeki. Jaga hbungn elok2 ye..org bertunang ni drahnya manis. :) Tahniah skali lagi..

--> Hashira Yusoff

Lina Khairunisa said...

eh btw, dah boleh cross dah nikon d3100 dkt wishlist kak dena tu ;D

star writerzz... said...

barakallahulakuma wa baraka alaikuma wa jamaa' alaikuma fi kher to Dena & Ariff..

sincerely nak tnye kamu..apekah perasaan kamu skrg..?

(even da taw,masyaAllah..sweet kot,tp org kate jgn excited2 sgt kn..tp serius sgt cntek ape yg kamu berdua buat,insyaAllah barakah utk kamu berdua sehingga jannah..)

Sizzling Suzai said...

hi im new here..CONGRATES sis =) wish u guys have a blessing relationship..amin..

~jEhaNsRiF~ said...

hai kak dena.. selamat bertunang..jujur seronok sangat tngok vdeo tu.. bestnyer klo saya pon cm2(oppss terlebih lak) hehehe.. semoga bahagia ye sampai ke syurga.. be the best wife eh :) hehehhe.. pape pon tahniah..

budakijaupendek said...

congrats.
follow this blog lepas tengok video kamu ^^

Mas Ira Syafila said...

CONGRATE :')

~jEhaNsRiF~ said...
This comment has been removed by the author.
✿Dear Yayah✿ said...

bestnyeeeee ^^

alhamdulillah.

tahniah kak.

nanti kawen post kat belog jugak ek?

kawen taun depan ke? hehe

Sang Pemikir said...

Tahniah Dena, semoga terus bahagia dengan perkahwinan kelak dan dapat menjadi role model bahawa perkahwinan adalah cara menyelesaikan masalah sosial masyarakat.

MERAH said...

Salam Dena :)
Tahniah. Waaahh soo sweeet tgk vid tu, ni dah tunang cepat2 la kahwen lak yee.simpan cinta tu utk lpas kawen nanti, insyaAllah.Jarang nak jumpe laki camni nih, matang dan berani.hehe.tahniah lagi sekali dan semoge cpat2 ke jinjang pelamin, amin~

khainisa said...

Alhamdulillah, dena u're on the bless track now. ;DDD I'm happy for u. Eventhough, we're in the same Uni. but kite x pernah smbg2 pun. tp,rasenye kite sme Btn. haha. Btw, congrates dear.

Lieyly ︱ Alia said...

cantik sngt kak dena , 1st tgok video tuh mmg kelakar..but bnyak mksud !

hope kakak bahagia smpai bila2 , insyaAllah..amin :)

♛RaRa♛ said...

saya tengok video awak..so sweet !!
^-^.saya doakan awak dan dia berkekalan dan bahagia pada masa akan datang..amin :))

azmira said...

comelnyeeeeeeee awak.... :) cemburucemburu.haha..may Allah bless both of you. :) amin

Aimi Rosli said...

this videos spreading really fast. i can see a lot of people sharing the link.

anyways, congratulation (:

Siti Fairuz said...

Kak dena omel sesangat sangat ler .
Kite suke tengok .
Congrates .
Kite doakan semoga hubungan akak akan kekal hingga selamanye . AMIN .
video nie memang romantik as a muslim ;)

syaiful said...

untunglah dapat jumpa jodoh awal ^_^

cik ayuni said...

hai sis..assalamualaikum..

i've been here before but who knows that i come agai after watching ur video on you tube..how sweet u're..

nothing to say..congrat n doakan jodoh korg akan b'kekalan till the end...

Cik Tomato said...

Aigooo, sweet sangat kisah kamu sayang ♥ hope bahagia hingga ke anak cucu :)

Insya'Allah. kisah kamu akan dijadikan teladan ^_^

undefined said...

Alhamdulillah. semoga yang terbaik untuk kamu :)

♥ Qilah_kikO ♥ said...

suwittttttttt sgt!

i wish for ur hepiness dear :D

#nak camtu gak. sobsob

~s U e y ~ said...

comel sgt pic dena.da tgok video tue.sgt sweet ^_^

azs said...

Salam dena.. Tahniah atas pertunangan ini.. Moga jodoh ini berkekalan hingga ke syurga..
Sweet sangat bila tengok klip video lamaran untuk dena di fb.. Memang terharu juga lah..
Boleh ye minta izin untuk share klip video tu dalam blog sy? Just nak kongsi bersama rakan2 yang lain.. Boleh ye..
Tahniah sekali lagi dan terima kasih..
Happy for both of you.. ^,^

Ahmad Haziq Azlan said...

tahniah atas pertunangan anda

KakLong AiNa said...

Assalamualaikum, Dena..
First time jenguk blog Dena. Apa-apa pun kaklong nak ucapkan tahniah.. Semoga hubungan kamu berdua dirahmati Allah.. :)

AMALINA YA'AKUB said...

dina u memang umur 19 tahun ke??? betul ke???

just asking..
mcm tak percaya ja...

hehhee.. :)
BTW congrat ur video soooo touching i like it...

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

Salam..tahniah :) moga pnjng jodoh,Amin.SERONOK TGK :)

soooooour said...

video kamu da famous kat Fb...baru bertunang..bnyk cabaran lg..kuatkan iman..tabahkan jiwa..orait..hope bahagia dunia n akhirat..^^

~::KUYA HARIS::~ said...

sgt comel oke. suka :') mudah2an dipnjgkan jodoh shingga akhir hayat. :')amin.

Elie Lily said...

Ramai kenalan yg dah nak betunang dan berkahwin! happy for u guys sista! semoga berbahagia ya? :)

NadiahBS said...

hey, do you mind if I share your proposal video in my blog?

I'll write an entry about it ONLY IF you let me to. hope you dont mind !

zera eira said...

it was soooo amazing bila dy propose awk mcm 2.. its kindly weird but tersangat lah sweet! alhamdulilah.. da smpai seru 2.. congratss n wish u the best in ur new relationship. :)

NaIaDHaNnI said...

dena, congratulation on your engagement. bila on FB everybody sharing your video tau.happy for you even this is my first time knowing you.follow your blog and your twitter too.keep in touch and congrate again :)

Jari Pun Berkata said...

Sangat..sangat..sangat...sangat comel!
Doakan yang terbaik buat kamu berdua :)

Amalina said...

So Sweet :) Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Bila dah kahwin, jgn lupa bt video lg tau. Hehe Congrats :D

Afiqah Mazli said...

hehe kawaii~
btw my cousin pon bertunang last saturday and guess what?
your baju is almost the same as his tunang
the color coordination hehe

♥ Misz Ainie ♥ said...

dena..so sweet la..~
semoga jodoh awk hingga ke anak cucu

penaberkala said...

semoga kekal ke jinjang pelamin, dan berbahagia hingga ke akhir hayat

congratz

misznina said...

salam.. dena.. suddenly i saw ur video at facebook. and seriously so cute both of you. congratulation! wishing both of you happy till jannah amin .. :)

Maicher said...

i'm stunned. speechless.
congratulation on ur engagement.

;)

fathiahRAIHANA said...

Assalamualaikum :>
ana first time singgah sini, hihi. tu pun lepas baca dekat twitter tadi la. dan mmg tergerak nak tgok amenda la ni, hehehe.
sumpah sweet :>
Selamat bertunang ye.Congrats, hihi.

Nadzirah K. said...

sweet sangat,btw tahniah :)

Una said...

Salam Dena. :) akak terjumpa link video pasal tunang tuh kat fb. hee.. siyesly, akak nangis kotttt! comel gila ah!! mesti banyakkkkkk gila perempuan jeles dengan Dena sekarang. HAHA. susah dah zaman sekarang nak jumpa lelaki yang tekad, sweet macam tuh.

akak berharap jugak nak jumpa someone macam tu. dahulukan Allah SWT, family. hee. tahniah Dena!

insyaAllah. semuanya akan ok.

tahniah again!!!! ^_^Y

Nesayang said...

Syukran Ya Allah :)

I'm JUNKS said...

Tahniah. Act this is my first time reading your blog. When I watch ur vid I'm getting curious to know more about you. :) Salam perkenalan. just following you right now. Semoga berkekalan

Nurasyraah Amilin said...

saya bru nmpk video awak kat you tube.. u know what first time nampk awak saya rasa nak megenali awak...u are the lucky girl honey,,i dh try to add awak kat fb tp tk dpt frend awak penuh.. klu dpt i want to know u lbh mendlm ttg who u are...by the way..tahniah atas pertunangn tue... be the strong girl n remmbr u still hak parent u...ada bnda yg nak saya katakn pada awak...sbb saya nak cerita something dgn awak.. awak add je fb saya Nurasyraah Said.... ok kita jumpa d lain hari lagi...salam...

seindah mawar berduri. said...

hai dena. huhu. terharu baca. ppl said, life is full of suprise. Allah is the best planner. mabrook sahabt. (:

Aqilah said...

awk sgt bertuah!! jeles..hahaha

miszatie said...

i adore both of u..:)

a s z said...

i've watched ur vid as someone post it on facebook. i nearly cried watching it. gudluck to u both. my dua is with u. insyaallah..amin~

Nurul Iman said...

Assalamualaikum. I've been waiting to say this to people. So swweeeettttt! Hehe.. Apa pun, tahniah, Kak Dena. Memang akak bertuah dapat jumpa seorang laki baik cam tunang akak. Saya jealous nie. Hehe. Semoga hubungan akak berkekalan dan diberkati Allah swt. Insya-Allah, amin.. :)

amiera rifhan razali said...

tahniah dena :) u sangat comel . hope bahagia sampai anak cucu :)

Jejaka J.Jambu said...

Salam?Hai..salam prkenalan...hehe..hmm...trjumpa video nie dkt fb...tmbul plak niat nk tgok..(btw belum smpi seru lagy yerr.)hehe...tgok punyer tgok...tup2..video yg sungguh memilukan...sebak....smua nya la...walaupun org laen yg engaged..haha...tp...this video truthly mnyentuh perasaan...dan sebenarnya...lagu background tue yg byak memainkan peranan...hehe...so..hope to be happy ending... :D

Putera Senyum said...

assalamualaikum Dena...1st at all, tahniah dan saya kagum tgk video anda pasal lamaran tue...doa saya, semoga Allah memberkati hubungan awak berdua hingga ke syurga,amin... tahniah sekali lagi.."YA ALLAH, kurniakanlah kepada pasangan ini kebahagiaan, dan satukanlah hati mereka di dalam apa jua dugaan yang bakal Kau utuskan dan kekalkanlah mereka bersama hingga ke syurga-Mu, amin"

Mra Mastura said...

Salam Dena. congratz dah bertunang k? Semoga berbahagia selamanya :')

Ina Nadia said...

tahniah dear.semoga kamu bahagia till Jannah.Ina ada buat entry tentang kamu.http://official19.blogspot.com/2011/12/you-should-watch-this-video-too-guys.html

misyamissyou said...

tahniah! :D smoga kekal smpai bile2.. :)

muroza said...

salam perkenalan dan tahniah...dan selamat menempuh alam rumahtangga. video tu terbaik. alhamdulillah..syukur kepaa Allah pemberi nikmat.

♥nurulizzatie♥ said...

dear congratulation! saya ada copy video awak. semoga kekal sampai bila bila erkk. aminnn

http://nurulizzatiee.blogspot.com/2011/12/ive-been-proposed-im-engaged-d.html

Amira Atiqah said...
This comment has been removed by the author.
Apiz said...

Tahniah untuk engagement ..+ video anda sangat menyentuh.. Terharu tengok. Terima kasih dan selamat berbahagia. ;)

my story my life said...

wahhh, sweetlah kak dena =)
hope one day, saya pom dpt lelaki yg mcm 2..sngt2 jeles! btw, tahniah ye kak dena!tsnth sngt tngk vid 2.. saya akn sntiasa follow story kak..=)

chEntA said...

tahniah dena bahrin..=)
semoga hubungan ini berkekalan dan diakhiri dengan sebuah ikatan yang suci dan diredhai Ilahi..jgn lmbt2..cepat khwin..^_^

Best video ni..

Hazmi Anas said...

Selamat bertunang :)

nurhaniszamshah said...

Dena,, congrats! may Allah bless both of you. u look so preety dalam gambar tu. :)

Joe_Hans said...

sweet both of u.. congratz btw! :)

afiq | anuar said...

I'm touched. Congrats dena.

Dena said...

i've read each and everyone punya cmmnt and mmg terharu sgt! thankyou sgt sgt sgt sfor all the wishes and doa. mohon doa dari semua and thankyou sgt.may Allah bless all of you! :3

zieyha said...

atototot sweet nye....
moga kekal hingga ke akhir hayat...amin...
*maaf ye kite share kt fb n blog huhuhu

Haziqah Yahya said...

Wah wah.. Sweet sangat video tu taw and how he proposed u. Kak dena, u mmg bertuah lah! :) semoga sampai ke jinjang pelamin and bahagia sampai ke akhir hayat :)))

MISZ nOtHing said...

malam ni kat fb,ramai sangat yang share video awak atas dasar "support cinte lepas kawen and no kapel kapel before kawen".....Syukran jazillan..Insya Allah,moga kite semua terhindar dri mksiat...
btw,congrats on ur engagement..moga brkekalan:)

MISZ nOtHing said...

malam ni kat fb ramai sangat yang share video awak atas dasar "support cinta lepas kawen and no kapel kapel before kawen" syukran jazillan ye...moga2 kite sume terhindar dr mksiat:) btw,congrats on your engagement and hope both of u'll be last forever and blessed by Allah..^^

Nurul Iman Rosman said...

dena comel,
kenape sweet sangat ni.

10 kali tengok, 10 kali kite nangis taw!

btw, congratulation. May Allah bless both of you, amin :')

Achsania Ruziqa said...

Hi, I'm just a stranger that accidentally saw ur youtibe video,
but hey, it such an inspiring story to be shared :D

Congratulations,
Masya Allah,
such a nice guy, and I also believe that you're also a nice girl :)

I hope you two have wonderful marriage
Insyaallah
:D

Thanks for inspiring me :')

palan said...

terbaik...................
slmt brtnang, smoga cpt lngsungkan perkahwinan......

hana said...

congrats..
semoga kekal smpai bile2..
so sweet both of u..
=D

ali 3.0 said...

salam dena (:
ramai kawan kat fb share video psl proposal awak tuu hehe
so saya tengoklaa video awak
and i was like you're soooooo lucky
seriously, you're one in a million :D
boleh kira dengan jari dah bilangan lelaki macam tunang awak tu hikhikk
anyhow, CONGRATULATION GIRL !
be happy and may you always be blessed by Him, insyaAllah (:

#lps tgk vid tu saya singgah blog awak and frankly i would love to know your fairytale love story :P

afifah said...

congrats kak dena!comel je :D

Nurul ain said...

sweet sangat... congrate dena :)

manis said...

tahniah dena.. semoga berbahagia dan kekal ke akhirnya.. =)

sesungguhnya bercinta selepas kawin tu sangat mengasyikkan. tersentuh tgk video tu... sob3.

Aliah syafiqah said...

sangat comelll!!!! tak sempat nak kuar ngan awak, awak dah tunang dah. hahah. arif dengan awak sgt comel k.

mama athirah said...

yes dena...life and love after marriage will more goooooood.... mine was like you, but a bit dffrnt, where i just knew his dad...we met only the day of merisik....then after 14 days, we'r engaged, then after 14 days, we get married.... then after 10months, we got a daughter...hahahaha so sweet....... and now, we are on our own small family, giggling to gether, wrestling 2gether,,,, hahaha and si comel tentunya memeriahkan lagi rumah tangga......

congrats so much to u dena...pilihan ibubapa adalah yang terbaik untuk kita... <3

fad ali said...

salam...

dena...tahniah ye..ohh sangat sweet propose tuh hekhek..oh btw fad gambagrapher..hekhek..mesti best dapat shot wedding kamu ^^

ohh lastly both of you sangat sweet..
dtg belog fad nanti ea?^^

atuladawea said...

Salam...

Dena,akak baru kenal dena malam td dan akak pun baru baca blog dena malan tadi,TAPI.....

akak rasa mcm dh lama kenal dena!!

dik,awk sgt comel dan sgt best utk dijadikan kawan dunia akhirat! :)

syg,tahniah ye :)

persamaan kita adalah 'bercinta selepas diijab kabulkan'....

sungguh,sgt membahagiakan jika antara pasangan tu tahu tujuan utama perkahwinan dan percintaan menuju ke Cinta Illahi <3

semoga bahagia dunia akhirat! amin...

Wassalam :)

FarhanaLicious said...

awak bertuah sebab dapat dia. Semoga jodoh awak dengan dia panjang :)

mas saari said...

singgah dari blog Nisa Kay...

tahniah!

syhadahashm said...

Dena Tahniah..
Awak bertuah..sgt sgt :')
Moga bahagia Dena :)

Nadrah Zulkifly said...

Assalam. Congratulations Kak Dena. Serious sweet sangat. Semoga akak bahagia dunia akhirat dengan berkat Ilahi.

fazzlim said...

tahniah yer kak dena...
sweet sgt2 kak..
moga kekal smpai ble2...leh fazz amk video n x??fazz nk kongsi dkt blog fazz..

btw tahniah yer sis..

elly sheera said...

tahniah dena...sangat comel...semoga bahagia selama-lamanya..

fathiyyahISMAIL said...

tahniah!!!! sweet sgt!! semoga kekal sampai Jannah ^^

*nanges tgk video tu T______T

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Assalamualaikum!
Hey there! what the awesome thing what your fiancee do it for u! so sweet! Hope can meet u in wedding ceremony!

*Bloggers Shah ALam*

=D

along67_herbalife said...

salam komen sbb tgk video kamu tgh hot kat fb, ape2 pon tahniah sy ucapkan..

semoga kekal hingga ke jannah..amin

p/s hehehe tolong doa tok sy juga ye...

budak coklat said...

tadi tgok vids yg sys buat. well, vid tu famous lah jugak kat FB. soooo sweeeeeett both of you. and congrates :]

budak coklat said...

*eventhough sys and saya tak kenal pon but u r totally sweeet :)

Nina Juhari said...

Dena, tahniah!! ur so comel tak henggat, ur somebody fiancee now.. takecare ok. I nak tanya lagu ape? with ur video tu.. besh hoke..

Muhammad Solihin Bin Ismail said...

terima kasih kak dena, saya jadi bertenaga lepas tengok video tue
:D


dan tahniah atas pertunangan kak :D

god bless you and your future husband~

Shafiqah Azman said...

Assalamualaikum kak :)
Even kita tak kenal pun, tapi saya nak wish congrats kat akak. Untung sangat ditakdirkan lelaki yang coolio macam tu untuk akak yang cute ni. he3 ^^ Weeeeee~

#video ni dah meletop tahap tak ingat kot kat efbeee~ :D

Ibrahim Ismail said...

Salam Dena. Alhamdulillah. Sesungguhnya benarlah firman ALLAH wanita yang baik untuk lelaki yang baik. :D

Ps. You forgot to state the name of the background music (A Thousand Years - Christina Perri) on Youtube? Please do, or they'll remove the audio as it'll be considered as the copyright infringement.

Atiqah Zakaria said...

Insya-Allah Kak Dena akan bahagia. Saya yakin. Congratulations Kak Dena. He's so sweet to be dumb :)

Aien Not Alien said...

tahniah dena...semoga berbahagia dengan pasangan dena.. :)

Kidal Tegar said...

adek dena, sy bru je follow adik leps ngok video tuh kt fb..so sweet kong nie..n video tu serius betol2 touching..akk nges oke..beruntung dina da temu jodoh awal..doakn dina n patner get married after..insyaallah.. hope dina follow akk balik k.. ^_^

snf said...

sweet kot!.

Azekzk said...

semoga kekal sehingga ke akhir hayat.

atinaazhani :) said...

Congratulations Dena :)
Btwayy , you're very lucky to have him as your Fiancee :')

ameera said...

tahniah...suka tgk video dena...jd isteri yang soleh di dunia n di akhirat.

Neeja Ami said...

cOngrates yang... samalah kita dpinang dan btunang pada umur 19...sy prnh mlaluinya jgk pabila rmai yg tkejut sbb tunang awal... smua krn jodoh yg DIA tetapkan :)

Pwincess sarah said...

weee~...kak dena comel...
sweet video kak....tahniah kak.. :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

so sweeeeeeeeeetttttt sangat video tu.. Tahniah atas pertunangan adik ya.. semoga hingga ke jinjang pelamin dan ke anak cucu.. aminnnn

cik missi said...

so sweet lah both of u..moga berkekalan hingga ke jannah..:)

bact. said...

padan la tunang pon
umur 19 tapi muka dah tua dah

kahkahkah

*!Life Cik AniS1190 *! said...

dear.. congratz 4 ur E day.. hehe.. da lama nak ckp sebenarnya.. tp lupa..

ayoyo.. sgt jeles ok ur future husband buat video mcm nie.. rasa mcm nak jugak.. haha.. hope u happy ever after ok.. kawin muda bnyk cbrnya ok.. love u..

btw.. mintak izin share video awk k.. hehe

http://secretlifeanis.blogspot.com/2011/12/dena-bahrin-bercinta-sebelom-kahwin-so.html

tenkiu..

Alyssa Amanda said...

Tahniah akk :)

I've found your video on Facebook :) So cute seriously :) Moga jodoh ni kekal abadi akak :) Aminn.

Ayu Hasman said...

congrats dena! d video really makes me cryy.

semoga korang 2 kekal ke jannah. amin :)

Ayu Hasman said...

congrats dena & ariff. the video touching gila tu. semoga korang kekal ke jannah. amin :)

DanieL AdiE said...

Congratulation Dena Bahrin..

Adie doakan jodoh kalian sampaike jannah..

Both of u guys are good people..U guys are perfect for each other...

Blog Fatin Fadhillah said...

salam, sy taw pasal blog ni pun sbb video proposal mr. fiancee awk tu. congratz darl! u deserve the best among the best... btw, dena ni tomei2 angat ah! titew sukew! haha. tahniah lg skaly... peace! :)

purplelurve said...

Congrats! would love to share ur vid dkt my blog. boleh? thanks!

Chenta S Qaseh said...

cograts dena..
ok tumpang happy..
bestnya! how sweet both of u :)

m.u.f.i.d.a.h said...

hoho..congratz..nanti kawin jgn lupe jmput.

mizz.miza said...

sis dena.... sy crying tgok vdeo ni tauu.....haha..sweet sgt. meremam bulu romaku...huhuhu

mar mp 86's said...

salam..

i just watched ur video. it's so nice! untung btol~

btw, lagu dlm video ni lagu ape ye?

TkLyna said...

so romantik!!!!!!!!!!!!

izy said...

menangis tgk video ni. cute sgt kak dena. semoga ada jodoh k. doa dari saye.

Ainun Najwa Borhan said...
This comment has been removed by the author.
Ainun Najwa Borhan said...
This comment has been removed by the author.
zarifah juanis said...

Tahniah for both of you.. Insya-allah, allah sentiasa bersama insan yang rehda dan bersyukur. Redha orang tua adalah redha Allah.. Be happy ^____^..

zarifah juanis said...

Salam,
Tahniah for both of you..
" Redha ibu bapa adalah redha Allah"
insya-allah both of you will be happy for ever till jannah..
Be happy ^____^. Wasalam

cimOt said...

yes!!!support love after married!!

nanakimie said...

so sweet:) kenangan terindah buat korang berdua...hope kekal hingga akhir hayat..amin...

btw,congrats da jd tunangn orang:)

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Congrats dik!

:)

anis said...

assalamualaikum dena bahrin..
berseri-seri muka dia ye..hehe..seri pangantin..
mula-mula akak nampak video ni kat facebook tapi tak bukak lagi sebab akak ingat video pre-wedding macam selalu..
tibe2 lalu dekat blog nisa kay ternampak citer ni..bile tengok,
masya-Allah,indahnye kisah cinta yang diberkati dan direstui...
tahniah dena,moga jadi isteri solehah dan dapat anak-anak comel nanti..bercinta lepas kawen mesti lebih indah...

masyitah*azzahra* said...

kak dina...nk tgk gmbar tung lg....hehehe...comeiii

budakpemalas said...

Salam dik ;)

Akak perasan dalam video adik tu ada pakai cincin kat ibu jari. Maaf akak nak tegur skit.

Elok kalau adik tanggalkan cincin di ibu jari tu sebab takut menyerupai kaum yang dilaknat Allah.

Sama-sama berusaha menjadi muslimah sejati. InsyaAllah. ;)

fyzaKonno . said...

ya Allah, serious comell glee ! :') btw, congrats Dena. hope kekal kay ? aminn ~

Dena said...

Alhamdulillah terima kasih semua. btw tentang pakai cincin di ibu jari tu,sbenarnya saya pakai di jari manis.cma waktu tu baru basih tgn dan pakai di ibu jari sbb cincin tu longgar dan takut jatuh.maaf, careless mistake.harap ikut yang baik sahaja :) mohon doa dari kalian.

mimi natasya yunos said...

Assalamualaikum kak dena ;) naaah,comelnya video tu.Mimi doakan korang bahagia ok! and and alhamdulillah akak dpt kenal dengan lelaki mcmtu,hehe.

My 0wn life said...

Tahniah kak. . Semoga bahagia dunia dan akhirat. . :) Sweet. .

Sarah . . . said...

Wah... best nye akak.. Tahniah tahniah :D

eh, btw, muka akak macam Neelofa sebab ada taik lalat kat situ ;)

cik hijau purple VS nur faie said...

it's hard for me to cry for something , (takpayah nak omputeh sgtlaa ) , hee . sweet sgt laa vid tu . . btw , congrats , :)

nuwauni? ;p said...

Alhamdulillah Dena, congrats for the engagement :) Nothing to say, just syukur sangat2 kan? :) Org2 terpilih je dapat macam gini tau. So, I doakan u banyak2 for the next phase. :)
-Your muslim sister :)

Aliah Mazli said...

Assalamualaikum! Hye baby darling honey ewah manja sungguh ni. Received a text from kak Aishah untuk terus balik dan tengok video ni. What can I say? Alhamdulillah. Semua yang baik itu telah Allah rancangkan. Suprised okay to see that side of him yang tak pernah tengok. The whole family is suprised. InsyAllah moga yang baik dijadikan teladan bagi semua. Meh sini pepeluk lagi dekat blog ni. *hugs*!

fatin nabiha said...

salam kak dena,,akk saya tgk video ni sambil mengalirkan air mate..toucg sgt nieehhh,,hahahaha,,papepon congrats yee..sweet sgt akk

hafiz adlina said...

Salam dena,akak mntk izin share video kt fb ye..sgt2 best hehe wish u all da best dear,smoga redha Allah bsme dena n husband to be..amin ;-)

Brader Bear said...

Assalamualaikum,

watched the sweet video of your engagement.. congrats from a stranger from the internet *wink*

wanabee said...

Subhanallah ..
hi dena ..
Congrats 1st of all..
oh my...kita sebaya ..
and you already dah engaged ..
jealous .. hehe ..hopefully you'll happy...& boleh jadi wife yang mithali okay .

nice video btw.thanks for sharing ..it's really inpired me :) love ya .

fatihahnur said...

Assalamualaikum....tahniah saudari dena ,semoga u both bahagia dunia n akhirat..AMIN....

missfatin~~~ said...

so sweet..congrats n wish u happy forever,,,
^__^

sindarella-tyra said...

Assalamualaikum,
first of all congratulations dena ^^ i was cried watched your video sungguh comel hihi...wish you will happy with your beloved till the end.Last but not least hope you will get the blessing of Allah Amin..

misz beauty said...

my dear dena... u have such a blast relation with ur future husband... may Allah bless you... until Jannah insyaAllah...

And i wish to have something surprise like this from my hubby even he owest do surprise his wifey... hik hik... =)

Allah blessed you my dear =)

Sahira (: said...

Ya Allah, akak. Comelnya!
Youre so lucky!
Congrats. :-)

Syat0za Zai said...

Tahniah kak dena! :D

Mish Apple said...

Tahniah :)

dyahnadea said...

salam kak dena.. :)
that video was so sweet..
saye suka sangat2
hope kekal sampai ke akhirnya ;)
btw
congratulation :)
hope kak dena happy forever dengan orang yang tersayang..
wish you luck.. :)

jaa64 said...

congrates on your engagement...yeah, ur video are spreading very fast on fb..it was so sweet my dear!! ^^

heehe, follow ur blog too :D

kueh bakar said...

the best love story of the year..
ahaks.

dia tak bisu kan?
ok
gurau.

selamat bertunang.

JiwaMusik™ said...

congratulation dena..i'm here from ur vid..btw wish u guys kekal sampai ke syurga..moga2 takde haters kat luar sana..

Harris Nazreel said...

saya sgt suka ngan video tuh!! terharu.. menitis air mata... huhuhuhhuuhuhuhu

Sarah . . . said...

Akak! video akak masuk Hitz.fm punya page kat FB ar kak :D

Pyka Rahmat said...

Assalamualaikum. kita dah tgk video engagement awak. tak sangka awak tua setahun je dari kita. kita suka video tu. serius osem.


and, masih ada cerita happy macamni pada tahun 2011. taktahu knp kita pun dah mcm happy utk awak. haha semoga segalanya berjalan dengan lancar. dan semoga berbahagia sampai hujung nyawa :)

miss sunshine said...

assalamualaikum kak dena.. saya juz nak ckp C0NGRATS!!..m0ga akak bhgia smpai anak cucu...hehe.. skaly lagy saya ucap C0NGRATS!!

BeloG MTT said...

Chomell.. Shuweet sangat ! :')

Congratssss ! :)

Emaira Mokhtar said...

Congratulations !!! Semoga berbahagia :)

Leen a.k.a Linda said...

congrates. so sweet both of u :)

Nur Haslinda said...

dena sangat beruntung, ariff lagi beruntung dapat dena. I've look at ur video which is sgt sweet. semoga bahagia milik dena (;

Noor Atira binti Yusoff said...

Tahniah dena! semoga berbahagia sampai ke akhir hayat ya? sweet sgt video awak :')

Hizatul said...

tahniah kak dena! moga Allah selalu brsama dgn korg brdua n hbungan korg brkekalan hingga ke syurga. Amin :)

Mohd Rizal said...

Congratulation..sweet giler video tu..sweet sgt2..sy doakn awk n mr.fiance tu depelihara dan bahagia =)

-✿Ayu✿- said...

Alhamdulillah... lelaki yg baik adalah utk wanita yg baik... u deserved it dena... mendoakan yg terbaik buat dena n ariff till Jannah...Amin...

Liya Laa said...

Alhamdulillah..

Tahniah :)

Just be yourself. Bila dah famous cmni, the important thing is JANGAN TUNGGU LAMA2 :))

Julie Jamal said...

Ya Allah, sweetnya. :) may you guys live happily ever after. Amin.

zarina said...

kiut sangat..share sekali ya

Miss Aida said...

Dear Dena,

Having the blessing of your parents is definitely one of the pillars to a strong marriage. Congratulations on taking what must have seemed to be a really big and scary step but insyaallah, may the two of you have a wonderful and blessed life together. He's not your average guy, that's for sure. :)

Best of luck!

Chaoi said...

seyes best gilerrrrr

NURFARAH SHAHIRA said...

salam. hye sis. congrates ;) semoga kalian berkekalan.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 231   Newer› Newest»