Friday, April 20, 2012

I'm guilty. I steal time to tell another story.

Hai Assalamualaikum!

Ya Allaaaah! kalau ada suara ni aku rasa aku akan jerit tau. Betapa aku sangat rindu nak update blog tapi selalu tak berkesempatan dan kalau berkesempatan pun aku taktahu nak cerita apa walaupun sebenarnya banyak benda boleh cerita. OK.

Sorry blog,sorry readers. (setiap sebulan baru hapdet kan dena! nyampah) Readers pun dah lemau bosan takde mende! So Alhamdulillah i managed to steal time sikit utk update blog disaat waktu sangat busy. I have finished my midterm and lagi sebulan nak final exam dah pun. Things get a lil bit busier nowadays lagi pulak lagi few days inshaAllah dengan izin Allah i am no longer miss. Eh few DAYS?! yes few days. *minum air tesembur*

God knows how nervous i am,actually. But everytime when people ask me, aku tak pulakr asa nervous. Dia nervous bila everytime aku duduk sorang, aku macam terfikir sendiri. Lagi pulak friends around you semua masih kanak kanak . Haha I still considered myself as kanak kanak lagi. So bila you're one of the earliest yang masih keanak anakan tapi nak get married. It's exciting yet , ok too excited! Sangat menterharukan.

If some of you've been wondering how's the preparation.Alhamdulillah, things are all under control and still struggling for classes and this wedding stuff. Btw, Aku nak cakap awal awal aku tak mampu nak ajak semua, Eventhough it's arranged marriage yet this amazing matter aku kena consider family and money jugak. Duit nak belajar,duit belanja,duit nak hidup lepas kahwin. Bukan kahwin dengan anak raja ye dak? So to everyone, Please pray for me. Jangan risau,i'll update cecepat pasal kahwin :P Sebab  aku tahu korang suka bab bab kahwin. Eh? and yang dah wish awal awal,Alhamdulillah thank you so much! Really touched :')

Talking about marriage. IT's somehow special tau bila you became one of the earliest yg nak kahwin. sebab you'll be treated sangat special. Contohnya.My friends a.k.a #BEBIGELS . Sorry for the name, benda ni from main main became melekat sampai ke harini. They made a 'surprise' konon utk bachelor party. the name je vavavoom. We just went to Fullhouse for lunch and talked and,stuff.














Thankyou so much girlfriends! sayang sangat! The foods ok lah sedap jugak,i prefer the western food lah kot :) and the place memang sangat serene. So pretty . I really had fun and really felt special . Yela because at this age you still want to be surrounded all the way by your friends. you know and to be honest, lagi dekat nak kahwin lagi you'll feel scared of losing friends la sebab lepasni you need to be with your husband. It just feelings. I know. I believe in Allah's plan. I believe in my friends. and you you you and you. basically this is just a short entry to update sikit kot about what i've been doing sebenarnya. Sorry for anything and pray for me pray for me. Phewh phewh.


May Allah ease everything. May Allah bless the wedding. May Allah bless people around me who have done so much for me and those who pray for me .

Marriage is not only about wearing good clothes, not about how sweet the wedding gonna be. It's about strengthen the relationship between two families or more, it's about sharing love and thought. It's about having someone who will always be by your side, it's about all the way you love each other and will be blessed by HIM. It's about having someone who makes you feel acceptable,loved, and needed and there, both person will be there for each other together to love forever here and in another world. It's about, 'the more you love and appreciate your Soulmate, the more you'll be blessed by the Lord.'

Have a nice everyone! xx Truly, Dena Bahrin


55 comments:

Azwa Mohd Fauzi said...

dena, congratulation! I taktau pulak you nak kawin dah. may Allah bless you dear (:

btw, kena update cepat2 pasal kawen tau. I nak tengok you punya baju kawen. seriously! please, please, please?

cik Lilis said...

tahniah Kak Dena . semoga berkekalan hingga anak cucu cicit , hehe :)

Dinda Hawa said...

good luck with your life dear. ;)

Az Meeda said...

I believe you can be a good and the best wife your husband.. may Allah bless you always.
anyway, congrats kak dena

Putri Nur Adilla said...

Assalamualaikum, kak dena.

Tahniah kak Dena because you soon to be married woman. May Allah bless you and your husband into a happily marriage life :)

Have a bliss beautiful marriage until Jannah. InsyaAllah. Have a good day everyday ;)

Dena said...

azwa hihi inshaALLAH :D thanks a lot tau ! :DDD

Cik lilis & Dinda,ameeen thanks sangat! :D

Az meeda, inshaaAllah aAmeeeen :D THANKS!

putri, waalaikumsalam . ameen inshaAllah. thanks so much :)

Nawal Sharif said...

Goodluck Kak Dena :) Semoga sampai Jannah, insyAllah :D

dnt worry, girlfriends are forever, just like diamonds. Ahaks !
LOL!!

Are_Rull said...

mmg dah lama pn dena x update blog..
hehhe..congrats..x sbr tgok dena naik pelamin..msti lg cute.
you're so cute!!
semoga perkahwinan dn ikatan suci korg bkekalan dn bhgia hendaknya.. (^_^)

heyH said...

hi, just dropping by.,
wow, in a few days? really? well good luck, barakallahufikum! :)

deiladiladilah :) said...

Congrats kak Dena cumil :) semoga semua berjalan lancar dan diberkati Allah dalam segala urusan.

Neeja Ami said...

Assalamualaikum Dena... congrates in advanced ye dik... sy pn mcm kmu btunang awal cuma kmu awal bgelar puan dri saya..insyaAllah...sy msh bdoa dan bdoa smoga tunang sy kini bakal mnjdi imam sy kelak... smoga Allah mrahmati kmu slalu...subhanallah kmu berseri :)

nur amalina athman said...

assalamualaikum.tahniah kak dena.
semoga berkekalan hingga ke syurga..:)

cantik sangat pic kak dena..<3

ciksengeh :D said...

tahniah ! semoga semuanya berjalan dengan lancar :)

lynnaiza said...

assalamualaikum.
hi puan-dena-to-be. ;p
tahniahhhhh.
semoga kekal sampai syurgaaa.aminnnn. :)

Iman Abdul Rahim said...

hi kak dena, ite minat angat dengan kak dena. hm sape kawan kak dena tudung putih tu, cantik angat hahahahahaha kbye memuah

FiQa said...

dena...

tahniah dari saya kerana bakal menempuh alam perkahwinan dalam usia yang muda...

umur bukanlah penentu kelayakan seseorang berkahwin, ALLAH dah tentukan jodoh Dena dtg dlm usia yang muda...

saya percaya Dena bakal menjadi seorang isteri solehah dan ibu yang solehah, insyaALLAH...

Dena...tahniah sekali lagi, jgn lupa cerita dan share dgn kami hari bahagia kamu...

dena, 1 more thing, saya minta copy ayat2 dena yang terakhir tu ye..

:)

FiQa said...

dena...

tahniah dari saya kerana bakal menempuh alam perkahwinan dalam usia yang muda...

umur bukanlah penentu kelayakan seseorang berkahwin, ALLAH dah tentukan jodoh Dena dtg dlm usia yang muda...

saya percaya Dena bakal menjadi seorang isteri solehah dan ibu yang solehah, insyaALLAH...

Dena...tahniah sekali lagi, jgn lupa cerita dan share dgn kami hari bahagia kamu...

dena, 1 more thing, saya minta copy ayat2 dena yang terakhir tu ye..

:)

Rara Nasiha said...

Dina, one step closer. tak lama lagi dah. tahniah dear. :)

miss niedNied said...

congrats pretty girl :D ! semoga bahagia hingga ke jannah . :)

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ said...

salam :)

few days? really?!!

happy wife-to-be. :)
InsyaAllah. may Allah ease everything for you and family.


do apdet bout the wedding! :D

Miasaranajwa said...

tahniah kak dena . semoga berkekalan hingga ke akhir hayat , amin :]

myra abdullah said...

congrats =DD

Syimir said...

wow, tahniah. moga cepat2 kawen ye.hee then,update blog ;)

~kiinaa~ said...

dena, congrats for your wedding..
btw, penah jumpa awak kt pasar mlm uia :)

Nur Amira. said...

Dena,tahniah.!awal nye dia kawin sampai kite pun rase nak kawen jugak tapi belum tibe lagi masenya.hehe :)
post cepat-cepat tau.nak tengok baju kawen,keh3 :P

Fazreen Misbae said...

Alhamdulillah, Tahniah dik..Semoga Allah merahmati bahtera perkahwinan adik yg baru nak mula ni.. :)

Schajar McFlurry said...

rilly nice picture dear. Doa dari saya. Moga berkekalan hingga akhir hayat. :)

+ appleseed + said...

barakallahulakuma wabaraka alaikuma ! ^^ untunglaa dena bahrin kahwin umur 20 ! hehe , *bestnye* ! update cepat2 okay ! :)

fatinamaLinasHukri said...

Alhamdulillah Adik . When u are getting married at this age . Allah maha Adil kan . DIA menjaga awak :)
Tahniah .

ain dzaya said...

deena congrate!
seriously, i pulak berdebar debar hintung hari u nak kawen..
really love <3

"Ain Dzaya | Tips penting bodek godek pensyarah.hik.hik..".

Cik Siti said...

hiu,,hiu~
dena nak kawen doh,,hu,,kawen muda ni bnyak kelebihannya,hehe,,btw,,congratz dear,,
semoga semuanya berjalan lancar deh,,amin ya Rab,,^^,)

Hana Kimilia said...

cograt ya kak dena

nhk said...

salam, tahniah dena
moga segala urusan dipermudahkan

and welcome to the family..=)

Nenek Sayha said...

Assalamualaikum dena :) im so happy for u :)
as a nenek, i wish i could have 'ATOK' in my life :)
that can treat me well as ur fiancee does..
arranged marriage :)
oh...how i wish i could be u :)
pretty, well covered, stylish n a very nice person :')
in my first sem, i did a presentation about arranged marriage 4 my public speaking..it goes well :) thanx 4 being my inspiration :)
my praysss olwez be with u :)
insyaAllah :) u gonna be a great wife, SUPERMOMMY to ur kids, very good friend and of course a solehah daughter of ur parents :')
btw, azza is my friend in matric :) we were neighbour once ago :) n where did u buy ur maxidress?? its owhsem n very loose :) #obviously, im a fat nenek :D #
thank u so much dena :) <3

nhk said...

salam,
tahniah dena
moga segala urusan dipermudahkan

and welcome to the family..=)

~sAya niNa~™ said...

tahniah adek dena....!!
org tumpang bhgie taw bile tau dena nk kawen da nih...
yes...kawen mude, xsusah n xjgk senang...but, i knw u could hndle it...insyaALLAH...!
heeee...org doakan dena n kluarga sntiasa drahmati n dbrkati ALLAH slalu...n brbhagie hgga ke syrga jgk...amin...
doakan jgk kami-kami nih mndpat jodoh yg sebaiknya...(^__^)v

::Tiera:: said...
This comment has been removed by the author.
::Tiera:: said...

wah nk kawen da,tahniah dena! singgah cni pas tgk tutorial awk yg useful tuh.

btw dena,fullhouse halal x? I mean time pg tu npk x logo halal die etc? sbb akk dr dulu teringin nk mkn sana tp xtau halal or not =.='

NadyaBubble said...

Congrates, semoga semuanya berjalan dengan lancar ;)

Dena said...

iman, ah perasan!

nawal shariff, are-rull,heyH,deila,neeja,amalina,ciksengeh,lynna,fiqa, rara, missnied, farah,najwa,mira,syimir, kina, amira, fazreen, hajar, appleseed ,fatina, ain, cik siti, hana, nhk, nenek sayha, saya nina, tiera, nadyabubble. i've read it all, thanks a lot korang :') ameeen, thanks for the prayers and wishes :') may Allah bless you. <3

Farhana Hamid said...

kita sebaya and yet u ad want to get married. while i'm not even bother to think about this stuff. hee.. hey,btw semoga perkahwinan anda diberkahi. bahagia samapai ke syurga. congratz sis. ^___^

afqhmnsr said...

Assalamualaikum Kak Dena.
Tahniah atas perkahwinan, dah tengok gambar dekat fb.
Semoga bahagia hingga ke syurga ;)

AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION said...

congratulation :D

_Faten Fatehah Hamsani_ said...

congrat for ur wedding..semoga berkekalan n hidup bahagia..we all pray for u :)

Lisa Malik said...

Tahniah untuk adek dena..may Allah bless ur marriage..
salam taaruf..=)

AmirahSM said...

dena, i dun know why, tbe2 rase kagum dgn cara dress up awak. wlaupun btudung labuh tp awak still boleh bgaya, sy salute org cm awak dena sb sy stalk awak nye entry lame2. =)

ain dzaya said...

dena!dena!dena!
ops..puan dena!
cepatcepat hapdate pasal soleminization yang cute tu!

cinta til jannah taw!

eff syazlina said...

dena , berharap awak dapat bukak emel awak..sebab saya ade sahre something for you . thanks dena . happy for you :)

loves

^ FA NORIZAN ^ said...

Tahniah untuk adek dena..(eh, muda setaun je pon =_=)may Allah bless ur marriage..
serius, dena n ur husband is very cute la. serasi bersama ;P hehe..
nway, boleh tak hajar nak letak your blog in my bloglist coz, i realy2 lovely to read all story in ur blog.
dena! doakan juga, moga hajar cepat temu jodoh.! uhu.. nak kawen jugak..!

dena bahrin, sudikah dikau menjadi kwn hajar fatimah bt norizan dunia & akhirat??? wink2 ^^

Moga cinta kalian kekal sampai ke syurga! tahniah.!

nadz ruslan said...

hee tahniah.

p/s boleh request tutorial tudung x?

♥n-amee-az♥ said...

walking here ;)

Lisa Malik said...

Assalamualaikum dena..
maaf ye Kak Lisa mengganggu dena..
maaf juga jika pertanyaan kak lisa mmbuat dena tidak selesa.

kak lisa sgt suka fesyen dena..
jujur akak kagumi..kak lisa dlm proses ingin kearah yg lebih baik.

cuma satu pertolongan kecil akak minta dr dena, can u show me the dress that u wear..i mean the red one..

thousnd thx..
and pls dont submit this to ur blog,,for ur own reading je..
and do emel me at deanlis87@gmail.com
syukran dena..

Hasanah Najiihah said...

salam , kak dena .
nak tanya , mana akak buat tag " bebigels' tu ?
btw , semoga berbahagia kak !

Hasanah Najiihah said...

salam , kak dena . nak tanya ,
akak buat tag "bebigels" tu kat mana ? semoga berbahagia kak !

AmiliaAminudin said...

assalamualaikum. hye dena.
boleh x bgtau how you wear the tudung.
i just like u style :)
very very nice.
can u teach me?