Sunday, March 25, 2012

I,Officially 20

THIS WILL BE A QUITE OR VERRRYYY LONG ENTRY !!!! 


so you need to makesure that you have much time to read this entry and i'll be glad if you do ! Kikikiki nothing pun sebenarnya,just going to share about my birthday haritu sebab to be honest, I feel so much blessed until today pun. Memang takde dapat hadiah mahal ke apa ke but all the wishes and pray, the cards were all made my day. Really :') And as I've promised,since tak dapat reply semua wish. I'll make a 'Thanks' shout out . Sebab since ada blog ni, harijadi aku,aku akan tulis nama setiap seorang yang wish because for me they deserve to. 



















YA ALLAH , THANKYOU SO MUCH EVERY ONE. I FEEL SO MUCH BLESSED ALHAMDULILLAH. I should be grateful with my life for having nice people around. Thankyou for all the wishes and the du'a. May Allah make your life happier just like how you guys made me so happy on my birthday. Ni ada dr my brother,my aunty, my highschool mates, close friends,Bebigels, my juniors,seniors and new friends. Just, terima kasih! *lap air mata*

Eh not to forget. yang dekat facebook tu, ha walaupun takde printscreen sebab korang terang tang tang ada di wall aku :) Thanks sangat sangat sangat ya Allah.

Tak lupa ( ayat macam menang award haha,eh for me this is better than any award) my family members and close friends, juniors yg wish dekat phone :')

Mak,Abah, Adik Beradik, Tok Imah, Aliah Athirah,Aizul Azhani ,Raja Razanah,Melle amir,Aqilah Dashuki,Azillah Azhar,Myracupcake,Johari Marwan,Kak Aishah,Aman, Aimi Hanisah, Nik Deanna, Hariz, Arif Rozain, Nadiah, Sarah Amalina, Fira and Mok, Kak Nana,The Roomates, Rynn,Tirah,Su,Fatimah,Semua wish pakai mulut pun tak kisah. And yang wish dalam class pun yang main pass pass kirim kirim salam birthday. Semua la semua!

So cerita dia, Malam Birthday tu , my girlfriends, Afika, Khaleda & Rina surprised me with cupcakes and a balloon. Menangis.


Thankyou so much Girls! I love you all So so much! Terharu sangat! :') May Allah bless all of you.p/s : insyirah and syidi yang jadi driver and all untuk diorang,thanks a lot! :)

And i thought macam macam tu je lah because i didn't expect much pun for this 20th birthday because honestly i had nothing on on my last year's birthday but Allah is great MashaAllah,He gave me more. At the same night, My fiance and his friend came straight away from the office to my Mahallah to give me  Wondermilk cupcakes,card and 'I doodolls' Mug :') Sweet! i know. Thanks a lot awak! hee.


On the next day, I had lunch with Melle and Iman.Hujepah came to give a cake and a card. Thanks a lot korang bertiga ! :') I love you bebigels (iman and melle) Tulah, banyak cakes, habis diet !


(melle comel pergi larikan diri sebentar waktu lunch sbb pergi print ni.)

And this! my lovely cousin came to uia malam penghabisan hari jadi aku. siap bagi hamper ha :')
Thanks kaklong! ♥

Anyway, Alhamdulillah, I am officially 20. But the older i get, i need to grow up and think wiser. Learn more, fix myself into a much better person. Lagi tua, lagi dekat dengan kematian sebenarnya. Moga Allah matikan kita dalam keimanan & ketaqwaan inshaAllah.

That's all.

Ok tak . belum lagi. Tapi konon konon celebrate, tu je lah. Tu pun dah sangat unexpected . :) Alhamdulillah balik rumah pun dapat cards lagi. Entah, for me, card adalah sangat menyentuh hati aku and aku memang tak kisah tak dapat apape hadiah mahal mahal.dapat card pun sangat sangat cukup.


I got this from my roomate a.k.a my bestfriend afika on the pagi buta of my birthday :) tu pun bangun untuk subuh nampak ni atas meja, mana tak terharu hoi. Thanks a lot Afika love! ♥

This is from Athirah Nadia :) My friend yang dulu sama dorm time cfs.
a.k.a i am the ummi and she is 'my anak' haha. ni pun dapat sekali atas meja dengan ika punya.
Thanks for the cute card tirah! ♥

Ni  Mr.K bagi card 'alam maya'  . thanks a lot for the virtual cake khairul. Semoga dirahmati & rezeki lebih meluas dapat kahwin cepat .Amiin . hee



Balik rumah pulak,sampai je rumah dapat another three cards :')
From ze Mak & Abah yang comel ! Thanks a lot mak abah. I LOVE YOU BOTH VERY MUCH.BEYOND WORDS.May Allah bless mak abah .Panjangkan umur,murah rezeki.
(in case if my mak or abah stalks my blog :p )

Comel sampul k. ni fresh hantar dari melaka . So sweet! 
Thanks a lot my -already 10 years-very bestfriend !
Thanks Dihar Twins ♥
This is from my close friend. Yang walaupun aku dah tunang,
dia tetap stay,ewah.Card tu dah lah comel kan. siap tulis, 'your dunia akhirat friend'
Thanks a lot hariz! Cepat siapa single?! Meh aku kenenkan.kikiki



Ha ! siapa tak kenal kakak comel kecik kita ni.
Ni pun tadi waktu pergi library ada discussion,singgah jumpa kak mili :)
ya Allah comelnya lah hadiah and card . Wuuu thanks sangat kak mili! ♥


So much blessed Alhamdulillah thanks lagi sekali to everyone. everyone everyone yang made effort to wish and everything. May Allah showers all of you with much love and blessing. You guys made my day.


Sincerely, Dena Bahrin.


P/S : My mak's birthday is a day before mine. 19th march. So i made her a video, special from all of us siblings :)






and she said, " this is the by far the best birthday present."

50 comments:

Mr K said...

Dena dan Kamiliah dah macam adik beradik. Dena kakak tapinya.

cik bulan said...

sanah helwah ya jamilah..
Allah yubariikk fikk..:)

Azza Rynna said...

bestnye kak dena dapat treat camni time birthday...teringin sangat nak rasa....btw happy birthday..^_^

milimilo said...

Panjang tapi berbaloi baca. Meriahnya birthday Dena. Rasa macam disayangi je sentiasa kan? Heee. And video untuk mak Dena tu paling amazing sekali. I wish kalau kitorang siblings mampu buat cemtu gak.

May Allah always protect you and everyone else. Amin. :')

Adam bin Ahmad said...

Happy birthda again, Dena !

sincerely, orang 24 tahun. hahaha

DilahNadzir said...

besnye dina.. anyway. happy belated birthday. may Allah bless you dear. :)

Nur Amira. said...

happy birthday dena.kite same umur tapi saye belum masuk 20 ag :)

Anis Najwa Nazari said...

comelnyaaa :D, Allah bless you kakak. yayy ada dalam printscreen yayyy. haha

me suya said...

alhamdulillah.. Seronok baca blog dina.. Semoga bahagia selamanya di bawah payungan barakah Allah Swt

HeyFatso said...

HB kak dena , may ALLAH bless you ever after :) *sorry lambat wish , hihi

shazwan: said...

wah . bestnye...

roseq said...

what a great birthday wishes and presents.
you must be soooo nice to have all those people love you soooo much.

anyway,
hepi burfday little Dena.
may Allah bless your life.

Nur said...

Sedihnya. May Allah Bless you, dena. Have a blast :)

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ said...

happy birthday Dena. :)

fatin amalina husna said...

x terlambat lagi kan..
happy belated birthday dena!!
may ALLAH always bless you~ ^^V

kay_are said...

selamat hari jadi Semoga hidup akan lebih baik dari sebelum ni.. amin =)

~LeeyanaRadhi~ said...

Happy birthday dik dena...May Allah bless u ^_^

Semoga sukses dlm study..InsyaAllah..

video utk mak dena tu sgt awesome..akak suke =)

Cik tikah said...

wah, happy birthday dear ^^

FiQa said...

oh my GOD,DENA!!!!


Terlalu ramai sgt2 hargai awak tau dlm dunia ni,
serius i'm touching when i'm reading all about your besday story dear!!!!


oh Dena...

wanna wish u hepi besday also dear...


ermmm, nak print screen jugakkk!!

hahaha..just kidding :)

tak henti2 saya asyik scroll ke bawah jek,,,waaa,,,

ehem ur fiance bagi adiah pe eh...heee

btw, salam perkenalan dik...

;0

FiQa said...

oh my GOD,DENA!!!!


Terlalu ramai sgt2 hargai awak tau dlm dunia ni,
serius i'm touching when i'm reading all about your besday story dear!!!!


oh Dena...

wanna wish u hepi besday also dear...


ermmm, nak print screen jugakkk!!

hahaha..just kidding :)

tak henti2 saya asyik scroll ke bawah jek,,,waaa,,,

ehem ur fiance bagi adiah pe eh...heee

btw, salam perkenalan dik...

;0

khalifah said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaa dena.!..happy belated birthday.!.:)..ramai sangat sambutan..seronok..

shiema sufian said...

Happy BIrhday Dena (:

Ain Dzaya said...

selamat ulang tahun ke 20 deena.. may ALLAH blees you... u're getting married right?! so, jadi istri yg solehah yer..jgn nakal2 sangat...semoga sentiasa mendapat lindungan dan mardhatillah dari ALLAH. amin.

"CSI MALAYSIA "unsolved" cases.".

CIK CIKIN COMOT said...

I saw my wish up there ;)

Dena sangat rajin buat printscreen,
confirm semua terharuu.

May Allah bless.

Nur 'Afifah Mahmud said...

waahh ! syoknye jd awak . semua org syg awk dena :D

AINA said...

salam. happy birthday!! hehe, sory belated ker? nway, nk tnye sumthing yg off-topic sket, heee. tudung yg awak pakai dalam gambar2 ni tudung cme ey? mane nk dpt? tq~~~ :)

[WANI_mn] said...

happy bday dena!! laaa, baru tau bdaya awak. ;D

NisaKhirudin said...

Juling cari. Nasib baik jumpa. Bawah Kaled.

khainisa said...

Alah dena suweeet nye! hehe. ;) May Allah bless inshaAllah.

NoRfArAhiN said...

hepi belated brthday dena!moge amln sntiase brtmbh seiring usia! ;) seronoknye dpat bnyak hadiah n ucpan kn? hee..

Afzan Rahman said...

kalau boleh favourited entry ni mmg dah lama buat. sebab my wish tersenarai dlm entry ni. i'm so touched :')

twinkle twinkle said...

waa,,,sgt meriah :),,sanah helwah akk :)

melle amir said...

felamak segan kita dena up kita camtu kiki

mar chan said...

Salam.
happy belated birthday, dena.
ohoho.. baru tahu ur birthday was on the 20th. same date with my bestfriend. heee.. :D
may u be blessed, no matter where u are, insyaAllah.

*sy penah buat video as a birthday present to my mom also. sbb masa tu x dpt balik ruma celebrate sama2 :D

fatin amalina husna said...

salam ukhuwah dena..
blogwalking pagi nie husna lawat blogger yg jual al-Quran rainbow.. one of wishlist dena kan..^^

http://fifieylycheemaration.blogspot.com/2012/03/first-batch-receipents-rainbow-al-quran.html

Panda Mata Lebam said...

Assalamualaikum Dena.
hihi ada nama kita lah kat situ :')

Thanks a lot, dan ikhlas, semoga Allah merahmati awak.

Comelnye video untuk mak awak tu.
Kalau kita mak awak pun of course kita nangis! hihi.

:)

Umur kita sama, saya harap saya macam awak juga. Muda. Tapi tetap tabah, dalam setiap langkah yang Allah gerakkan.

InsyaAllah <3

NadyaBubble said...

Happy belated birthday, Kak Dena :)
May Allah bless you !

Ayuni said...

Salam, Dear Dena,

I've watched your hijab tutorial and I really like it as it is not easy nowadays to wear shawl and make it longer in order to cover our chest. If you can, will you show it in the youtube? sorry for any inconvenience....

AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION said...

Salam.Alhamdulillah masih dipanjangkan umur InshaAllah =)
http://rimaalliq.com

~sue~ said...

tuuuhhh dia banyak nya adiah n wish dena..happy belated bday ya !

Puteri Iqa Izyan said...

happy birthday dena! :)

Aizat Shafiq said...

Selamat hari lahir yang ke20..
Walaupun dah belated sangat...
Semoga berjaya dalam hidup... :)

AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION said...

syukur panjang umur =)
singgah lah http://rimaalliq.com

Ihsan Arifin said...

semuga bertambah amal & rasa takut rasa syukur pada allah :)

epalejau said...

salam, dena. wish u great belated birthday. :) love to see u being loved by everyone out there. :)

Aisyah Taib said...

hai.
nak beli tudung bawal tak?
jom beli kat sini.

http://maisyahh25.blogspot.com/search/label/Tudung%20Bawal%20Online

syahirah Khan said...

akk..nama kita pun masuk dlm ni..hehe<3 wish kt twityter je<3 terima kasih<3

nia halisa said...

salam..

congratz on ur wedding.. may Allah bless both of u..

well.. i saw few vids of yours on utube.. n i also read ur blogs..
I saw that u wore the Akel hijab differently.. How did u do that?? It's stylish but also at the same time covering the chest.. I hope u can teach me.. :)

From,
ain
ainazam@rocketmail.com

nia halisa said...

salam..

congratz on ur wedding.. may Allah bless both of u..

well.. i saw few vids of yours on utube.. n i also read ur blogs..
I saw that u wore the Akel hijab differently.. How did u do that?? It's stylish but also at the same time covering the chest.. I hope u can teach me.. :)

From,
ain
niahalisa2012@gmail.com

nabilah :)) said...

happy belated birthday kak dena!im gonna be your junior in IIUM soon*act,bru nk msuk cfs la..huhu btw,congrats for your wedding and may Allah bless you always :))