Sunday, December 2, 2012

It's A Miracle

Salamalaykum! *Muka ceria finally diberi chance & masa utk update blog ni lagi*

Okay . Firstly, dena mintak maaf to ANYONE yang agak agak nak update apa cerita dena (ewah ewah konon konon la) ,tapi hambar sebab setiap kali bukak blog ni. KOSONG. Sorry, Have been so busy & bila pregnant ni tak menentu. Ye dok? K ke aku je. K sukahati. Anyways,I have A lot of things to be updated on this lovely blog (i've been missing you my bloggy blog!)Adalah tidak adil dena lagi kerap update twitter and instagram sahaja. Ampun. Kalau blog kena take time and bukak laptop , transfer gambar yadda yadda.

SO ! How am i doing? Well, will shorten this part. Last 2 weeks i was admitted AGAIN due to a very packed schedule and hi iium students gombak. We know that our classes are at different building kan. So basically i need to rush from this building to that building. climbed stairs over and over again and went back home at night and settle down the assignments presentations and all that. NORMAL LA. lagi lagi degree. So I had bleeding sikit and minor contraction (baby acah acah nak keluar) and it was too dangerous to continue my heavy activities and sooooo the doctor asked me to stop going to class and the lecturers were actually adviced me to drop the sem , bcs afraid that my carrymarks will be bad or just cukup cukup makan. I was in a very hard time. bleeding, worried , and thinking about extending the semester (mental breakdown kejap) but Alhamdulillah Allah gave me strength, support from family and du'a from best friends and friends (even though not everybody will be by your side waktu waktu mcmni) but enough said, thanks to those yang sentiasa mendoakan. Yes i have already dropped the sem and ada yang kata, sayang la ambik balik subject2 tu but i remember words from mak. Things happened. and BAB ILMU, IT WILL NEVER BE SOMETHING WASTEFUL. There's nothing to be worried about and regret. I too believe, everything happens for a reason. Maybe i will do better kan.who knows. And setiap ujian tu, mungkin ada org lagi teruk dari kita, soooo basically apa yg kita dpt tu semua Allah dah set, this is for us,that's for you.



*gambar on my instagram*


Mak kata , setiap sakit kesabaran ibu waktu mengandung & beranak, semua utk anak. wuwuwuw cinta sejatinya. oh my mak! ♥ Everyone will actually have different experience during pregnant. Ada yang takde problem sejak awal, ada yang teruk teruk sakitnya , ada yang time beranak baru sakit teruk. You know. Different people. Different test from HIM but bear in mind that every test we need to face, Allah knows that we can face it successfully. Patience tu sendiri A GIFT from him and I believe that what makes me much much stronger until today. PEACE. Alhamdulillah I'm feeling much better now. 7 MONTHS already= 31 weeks but still need to be careful, not too much activities . and I missed all my girl friends right now. SOBS


Faham tak keterujaan and how you feel like everything and time flies so fast! You've never imagined . And that's what Allah amazing kan. Unplanned= He knows best= Miracle. If my friends asked me (since i'm one of the earliest among them yang tetibe dah jadi wife, tetibe dah nak jd mak org. semalam br je cecite pasal dream wedding la apa semua haha ELEEE padahal korang pun pernah and masihhh elelele) ; what is it like to be a wife, to  pregnant la apa semua . I told them, lain orang lain. but even if you need to face so much pain pun. it's like love. Once bila dah rasa the good moments and all the good part, you don't even care pasal sakit ke apa. infact, mcm tak heran langsung pun. you'll know by yourself and you'll feel that it's worth it to face all those pain ke test ke to have one big miracle and gift in your life. Ala unexplainable. kena rasa sendiri.inshaaAllah dena doakan yang belum kahwin / anak ni inshaaAllah akan rasa satu hari nanti. AMEEEEEEN *sesungguh ni doa*

Since lepas stop pergi kelas baru have time to buy baby stuff, agak br terkedek jugak .
( Thank God ada kakak dan seorang doktor (dpt vitamin utk ibu mengandung senang senang sahaja hahaha) & kakak kakak ipar , so im pretty sure what i need to buy, what's good and what's not. inshaaAllah will do the review about the stuff (what you need to buy & apa yang so far baby stuff yg elok) next month mcm tu *padahal sbb nak rahsiakan gender lagi hahaha*) I've went to one baby world, one baby world kat depan giant permata tu best.besar and mcm mcm ada. ini my kakak kakak pun jgk yg bgtahu. easy peasy kacang pis!


after a week bed rest (3,4 weeks ago) , keluar jgk tp nasib baik ada lif. so i don't need to walk much.nanti kena setepek dengan doctor kang. ni pun my aunty dah marah ahaha but i convinced her, tak jalan sgt pun.  dlm kedai pun jalan slow slow .ehehehe time ni dah 28 weeks mcmtu and bila baru nak start beli barang. of course i would get sooo excited ! sampai habis terharu sebak sebak sbb rasa mcm i am still feeling like a kid and soon, i will have my own kid ! Lololol *pengsan bangun balik pengsan bangun balik k dah dena*

and went to baby expo yesterday and I REALLY REALLY RECOMMENDED TO ALL MOTHERS TO GO TO THIS EXPO WHENEVER THEY HAVE IT AGAIN. Ini review next month okay and inshaaAllah to those yang so curious nak tahu the gender. you'll know next month inshaaAllah and make sure get ready dengan present kay aunties aunties semua *baby suruh cakapkan* *INNOCENT FACE* LOL

And as I promised yg last 2 months eh?  I did a post wedding shoot ( sbb gambar time nikah too awkward gambar2 nya sbb i felt too strange sampai berpeluh nak menangis kena buat aksi manja padahal bfr kahwin nak senyum kat dia pun dena kedekut muahaha) So my senior a.k.a photographer offer a post wedding & alang alang maternity photoshoot. tapi more to post wedding la kot.







2






Amazing shots kan! Thanks to Amirul my high school senior and the photographer and wan!
Check out amirularifphotography.blogspot.com or click HERE utk dapatkan perkhidmatan. 

InshaaAllah next update will be pasal my cousin's wedding. permintaan dia. hahhaah and don't ask me when. Doakan je lah as soon as possible . ahahaha Thanks for spending yr time on my blog.

p/s :  "Anyone whom Allah intends good, HE makes them to suffer from some affliction (test/pain)"

        -Riwayat Al-Bukhari
It takes some pain to have those wonderful miracle and gift. Allah is listening to you you and you! HE KNOWS, EVERY SINGLE THING (:

AND DON'T FORGET

 One of the easiest way ! selain ikram and saluran lain melalui bank ke apa. makesure the right saluran k. go go go !



LOVE, DENA

60 comments:

Zira Isey said...

doa kami sentiasa brsama awk,dena :D

Maya Mahbubah said...

As salam, jga dri ye Kak Dena...Yg palg pentg baby dlm perut tu...InsyAllah...Allah slalu dgn kak Dena...May Allah bless u always...Sy slalu doakn utk Kak Dena n suami dn baby..Hehe :D

Hani Madu said...

May Allah bless you Dena ♥

Syaza Latif. said...

Rasa nak menangis baca entry ne. Sesungguhnya perancangan Allah itu sentiasa yang baik-baik untuk hambaNya. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. Semoga saya dapat jadi mcm Dena! Amin =)

Secrets of A Teenage Girl said...

Ya Allah, lindungi Dena dan bakal baby dlm perut dena.. jaga kesihatan tau..

gmbr2 dgn suami cantik sgt..suka cara ur dressing my dear ;)

Nurmujahidah Ismail said...

sukanya tengok korang,, nak kawin gak,, haha http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/biarkan-aku-jatuh-cinta-pada-sesiapa.html

KORIE LEEHYUKJAE said...

2 month to go,
please be healthy ;)

mesti lahirkan ank yg comel mcm uminya .

Insyaallah .

u r strong enough!

Niya Unnie said...

May Allah bless u Dena...

Jaga diri elok2 ye,baby pun...:)

Semoga mudah segala urusannya nanti...amin... ;)

*dah excited nk tgk baby Dena,msty cute mcm ummi dye jugak*

Niya Unnie said...

May Allah bless u Dena...

Jaga diri leklok keyh...untuk Dena and baby juge...

*excited da nk tgk baby Dena,msty comel cam Ummi dia jugak...*

saranghae Dena! <3<3<3 hehe...

Niya Unnie said...

May Allah bless u Dena...

Jaga diri leklok keyh...untuk Dena and baby juge...

*excited da nk tgk baby Dena,msty comel cam Ummi dia jugak...*

nabila azmi said...

semoga dipermudhkan...

Misz Mieza said...

Assalamualaikum Dena! ^_^

Been missing u so bad dear.. Lama tak update blog.. Huhu.. Btw, nampaknya tak lama dah nak jadi ummi.. Hope everything will be okay.. =)

aika91 said...

as salam dena.. tabahnye die.. =) you've made a good choice.. bkn smua org blh pregnant.. ank lg penting.. =) ble baca smua ni smngt pulak nk kawin n pregnant.. =)

nureen soleha said...

InsyaAllah Kak Dena dan baby akan sehat sentiasa :) Saya akan doakan akak :)

Qaisara Qasrina said...

salam dena,,hope bby kck n umminye sntiasa sihat,dilindungi Allah sntiasa..jga dri leok.jgn bt kje brat2 sgt k mum to be^^

shafiqah supangat said...

allahhu rabbi, ummi yg kuat dan tabah. semua gadis dan bakal isteri mengimpikan perjalanan seperti mu DENA BAHRIN, u are inspired us :)))

liyana farzana said...

semoga kak dena dan baby berada dalam keadaan selamat...

Shazwani Ramly said...

semoga kak dena kuat. untuk akak dan coming soon baby :) May Allah protects both of you.

hamizah samsudin said...

sacrifice needs patience :)

hamizah samsudin said...

sacrifice needs patience. :)

Jue Ha said...

wahhh...semoga selamat semuanya :D

Atiqah Razak said...

I like the tone of this post. We can tell you're super duper excited and WE ARE SUPER DUPER EXCITED FOR YOU TOOO!! :D k over hahah but rest well Kak Dena and may Allah ease everything for you! :')

Sweet Blue said...

terima kasih kak dena atas nasihat yang diberikan.. InsyaAllah segalanya dipermudahkan... take care :)

nur amalina athman said...

Assalamualaikum kak dena. Jaga kesihatan and kandungan baik-baik tau. Sy doakan kak dena dpt lahirkan baby dengan selamat, sihat, jadi anak yang soleh/solehah( Saya rasa macam Soleh-baby boy. hehe)

Cantik shoot tu, wajah kak dena nampak berseri. Tak sabar nak tengok baby kakak comel ni.

Cik Tyra Lee said...

doakan awak sihat.. btw, kita sama umur.. and i realized that im so so so unmatured compared to u..

Siti Norsoleha said...

Assalamualaikum kak Dena syg ! Jage diri dan kandungan baik baik ye.Semoga dipermudahkan segala urusan Amin.Tak sabar nak baca next entry :)

auni fatinah said...

assalamualaikum kak dena.nice your blog,x miss lagi bace blog akak :)

Aku dan CeritaQ said...

alhamdulillah.. may Allah always bless u sister..

AqilahRomi said...

Jaga diri tu leklok, can't wait to see your baby. Mesti comel mcm Dena :)

May ALLAH bless you dik Dena ♥

belle hani said...

assalamualaikum..
akak ! be strong ya ? i know u can. heeee :)

Aisya Sensei said...

chaiyok ummi dena,
kim salam kat baby ye..
semoga semuanya selamat :)

athirah said...

Sobs..
Nice ;-)

fatin hassan said...

as salam kak dena..sweet sgt blog akak..may Allah bless your lovestory^^..and ,I hope the baby will be super duper cute like u :)

Enayasmin Cmy said...

Akirnye dapat jugak bace entry kak dena ^^ Semoga kak dena yg comel nih selamat sentiasa. May Allah bless you :) Be strong. Chayok2 ^^

Norasma Liyanajaais said...

yay ! kak dena da update belog ! :D *excited xterkata kos ari2 bkak but xde pape.* haha.
may Allah bless u,baby n husband always. :)
n oh ! baby lelaki eh ? :P

Deena Yahya said...

very nice

Nur-nba said...

Assalamualaikum Dena.. Rindunya kat Dena.. Cantik gambar2 ni dan wajah Dena memang berseri2 tatkala mengandung..

Semoga Dena dan baby dalam keadaan sihat hendaknya.. Kami doakan Dena dipermudahkan bersalin.

Sesungguhnya perancangan Allah itu sentiasa yang baik-baik untuk hambaNya. Take care sis..

fare argh said...

smoga dpt baby yg sehat n semestinya comel..

Raihana said...

assalamu'alaikum...
dena...
bestnya dena dah update cerita.. :)
semoga dena selamat melahirkan nanti.. take care my dear... may Allah bless u and your family always... :)

IR: suka tgk gmbr2.. lovely.. :)

-kak Ili Raihana.

Littleme ashikin said...

finnaly foun your blog sis.. so sweet both of you.. hope to be all is well, amin

Littleme ashikin said...

finnaly foun your blog sis.. so sweet both of you.. hope to be all is well, amin

Siti Nur Amirah said...

assalamualikum dena,

patut dah lama tak terserempak dengan awak.awak drop sem rupanya.

kalau perasan kita pernah jumpa kat tangga tepi masjid.dena dengan kawan cari kelas.time tu macam terkejut sangat.dah pergi baru terfikir,eh.kenapa tak salam dena..haha;'p

semoga baby dan ummi sihat insyaAllah.;')

i'm 23 yrs old.tapi malu nak bahasakan diri akak.kehkeh.rasa mcm dena jauh lagi matang. saya baru masuk 19 weeks.tak sabar nak tau gender baby.hehe.

ada rezeki kita jmp lagi.;')

Ayu Na said...

Salam Dena..terjumpa dena kat baby fair midvalley haritu.. happy sangat! so insyaallah, tkcare of yourself ya ummi. sy doakan both ummi & bby sehat.. :)

red fancy gurlz said...

assalamualaikum dena :)
be strong ok?
may Allah bless u and ur baby :)

Dena said...

i have read semua punya cmmnt.terharu :') thankd for reading and doakan! inshaaAllah doakan yg baik baik jugak utk semuaaaaa *hugs and kisses*

najwa:) said...

Assalamualaikum,kak dena..bkak2 je td bru nmpk akak post entry nie,even da tlambat 2 hari..ttap nak ckap jugak..be strong n fight 4 ur baby..nti nk tgk gmbr bby tu ye..
again ahniah ye kak,may Allah bless your life <3

balqisfz said...

kak dena, suke bc entry akak :) sejuk je hati. dear ummi-to-be, be strong for the little one! :)

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Berikan yang terbaik pada dunia, dan yang terbaik akan kamu dapatkan.

Shamimi Madzlan said...

Assalamualaikum k.dena,, take care of yourself and baby kay ?? and ,, gambar2 tu cantek ! i like all of the pictures !! haha !

Shamimi Madzlan said...

Assalamualaikum k.dena,, take care of yourself and baby kay ?? and ,, gambar2 tu cantek ! i like all of the pictures !! haha !

Shamimi Madzlan said...

assalamualaikum k.dena,, take care of yourself and baby kay ?? and nice picture !! i like !! haha !

Shamimi Madzlan said...

assalamualaikum k.dena,, take care of yourself and baby kay ?? and nice picture !! i like !! haha !

Alya Shafiqah Aziz said...

Assalamualaikum Kak Dena. Saya harap kak dena & baby sihat! Amin. Saya nak tanya mask yg dlm header kak dena tu akak cari dekat mana ye? Syukran :)

MisEyz BLurz said...

sweetnya...!!!suka tgk gaya dena...hihi^_^

Hafsa zarin said...

hope u read dis comment..akk slalu bc blog awk sbb awk comel..;)haha..i get married at d same age wit u,get pregnant like u..n also have to extend my semester due to loya n muntah yg amat teruk..tp allah knows the best.chaiyok2!!!

Norashikin Abdullah said...

saya suka lah post nhe kak :) suka suka suka :)

Nadya Bubble said...

Sweet sangat gambar last :D

Dee Kay said...

Jom tgk rekaan jubah n tudung yg sepasang.Harga bwh RM200 di http://deekayapparel.blogspot.com/

♥ Lia Abdillah ♥ said...

so sweet :D

Fatinnadiah said...

tahniah dena..selamt melahirkan bayi :)