Monday, December 19, 2011

This is my story #1

 *buat gaya warm up*

Assalamualaikum semua! :)
As i've promised before posting video lagi pun nak update and masukkan beberapa gambar tunang. And lagi pulak ramai dah marah sebab tak update update , ihik sorrreeyyyy aku memang lembap. Busy kan busy, Nak final dah ni. Jadi lepas dah update pasal tunang ni boleh relax nak study untuk final exam and last sem kat cfs iium nilai :)

So , ada beberapa yang tanya .

"Bila dah terima tu ? apa reaksi orang? macam mana boleh setuju bertunang terus?"
Jawapan nya begini kisahnya , lepas dah melalui moment2 yang agak mencabar onak dan duri jiwa raga seorang gadis  Alhamdulillah suatu pagi subuh tu ,Aku pun bagitahu parents aku , "Kalau betul mak kata semua happy and mak always doakan dena berjaya dunia akhirat , i think i have my decision. After I did my istikharah prayer last night , I am agree to accept him." Mak pun masuk bilik dan hug aku. I can't even,sambil hug she cried and whispered ," thankyou so much"for so many times. Allah je tahu perasaan terharu aku time tu macam mana. So the rombongan meminang came on september. And Yeah , we've got engaged on  17th december :) praise be to Allah.

Ha k dah , macam novel kan? -,- haha! tulah , aku rasa kena sumpah sebab suka sangat tgk cerekarama -,- ahahaha k cukup.Ok so here the majlis tunang part . Started at 10 but after subuh aku memang tak tidur dah.sebab gabra satu hal , lepastu yelah kang muka sembap.  Actually takde lah nervous sgt tau . yang nervous nya bila nak sarung cincin tu ahahaha. yang tu tiba tiba sejuk seram kemain.tapi alhamdulillah everything went well .Thanks to everyone yang tolong , my parents yang sangat the best ever! my siblings yang tak henti support aku harungi pelbagai rintangan gadis hyper ini.haha and to him and his family. May Allah protect us , insyaAllah jodoh saya dengan awak ariff. Don't stop praying. :) ok dah, nah gambar wahai rakyat jelata sekalian.


 my mom :') thankyou mak,for everything

 with my nenek,tok imah :) your wish is coming (sebab baru tunang,belum kahwin haha) true tok.

 him and mybig happy family! :) sayangnya korang!




 Thankyou darling bestfriends :')
 ni lah yang makeupkan,thakyou akak! :)



Ok semua gambar tak ikut turutan .Maaf .

Btw , aku pernah tanya mak dulu before terima lamaran . aku kata ,

Dena : Mak , kenapa dena,kenapa bukan orang lain? Mak : "sebab you're the chosen one , Allah chose you."


Jadi aku berdoa sangat supaya aku masih dipilih Allah untuk dipanjangkan jodoh kahwin dan sampai syurga. Amin. Ehem well , Kalau cinta Allah diutamakan , keredhaan Ibu bapa didahulukan , insyaAllah cinta abadi sesama manusia sentiasa menanti .


Love, Dena Bahrin

207 comments:

1 – 200 of 207   Newer›   Newest»
Sofea Hz said...

kak dena! congrats! you look so pretty :)
semoga berbahagia dengan bakal suami kak dena k..
May God bless both of you..

khadyjah fhatyah said...

Rasa macam nak menangis. Moga apa yang diminta, dikabulkan. Moga jodoh berpanjangan sehingga ke akhir hayat. Amin. Happy selalu ye kak Dena! :')

Afyqa Shamsuddin said...

hahahhahahahaha dena dena banyak setori lagi ni. kita tunggu kita tunggu k.

Alya Sumayyah said...

Assalam dena,boleh tak ajar cara dena pakai tudung tunang tue..berminat la.. :)

NaIaDHaNnI said...

dena comel sangat.suke tengok :)

Atiqah Zakaria said...

Kak Denaaa tahniahh. Moga berkekalan hehhe.

Tinta Seorang Hawa said...

assalammualaikum dena,berminat dengan cara awak pakai tudung tue..bole wat tutorial or ajar x?

nurhaniszamshah said...

Allah sayang awak Dena , tahniah k? :)

CikHasanahCikTeddy said...

woahh !!! tahniahh ! saya doakan akak kekal and bahagia bersama tunang akak hingga akhir hayat . amin ~~~ :D

MIDA MIDOT said...

Kalau akak buat novel kita orang pertama yg akan beli.cehhh :D You are really inspired kak . Mida selalu impikan dapat mcm apa yg akak dapat Insya-allah satu hari nanti . Mida yakin dgn pilihan IbuAyah kalau satu hari ditakdirkan begitu ...

Tadi pun adik-adik kat koperasi sekolah cerita pasal akak .everyone is talking about you . Sekali lagi kita doakan semoga akk berbahgia dan kekal mcm dulu . Mida setuju sgt Bercinta lepas kahwin must bemuch more awesome and full barakah :D Semoga selamat semuanya yaa ^^ Hari demi hari lagilagi lepas tgok cerita akak (eh mcm drama) ..Kita yakin dengan jodoh Allah :)

cikpjaz said...

tahniah dena,
moga kekal hingga akhir hayat ^^

myracupcake said...

Wiweit ! okay sambung byk² part lagi okay dena syg ! :D

~naddy~ said...

so touching... ='D

tahniah DENA !

semoga bahagia dunia akhirat.
bertuah dena. =)

Mira_Idora said...

congrate Dena.
may Allah bless u..
you looks pretty !!!
*jeles. hehe..
:D

Nurul Ainaa said...

ouch..touching! hehehe. anyway,cingratss! >,<

Zaty said...

congrats, kak dena! may allah bless your relationship with him sampai lah ke jannah :)

alfi kasran said...

termenangis pula :').bercintalah sampai ke syurga.happy selalu ye kak dena :D

meLLy! said...

semoga jodoh berpanjangan! dah kawin nanti jangan lupa ajak kami semuaaa haha

nona said...

tahniah awak :D semoga jodoh panjang hingga ke syurga. and dirahmati Allah. sy pun 19. terharu betul baca cerita awak :'D again, bunch of congratulations!

shima said...

alhamdulillah<3 .syukurlah kak dena ,selamat bertunang :D .may Allah put a bless on your relationship :)) anyway ,gudluck final ea :D .jgn ingat kat abg ariff jea .hehe

nurul fiyda said...

hai, tahniah.. akak ade tulis entri sal video awak, hope awak xkisah.. :)

http://nurfiyda.blogspot.com/2011/12/ive-been-proposed-im-engaged.html

btw, akak doakan dena bhagia smpai syurga, insyallah. amin

Dena said...

thankyou all ! jangan risau , kita baca setiap entri! :) thankyou for the wishes and support ! sayang korang <3

Nur Haslinda said...

dear dena, u're so gorgeous!! u look so beautiful on ur engagement. congrates dear! (: may Allah bless both of u...

Miss Fyra said...

terharu dengar cerita awk, congrat dear, hope kekal smpai akhir hayat ye, :)


aminnnn

Dya said...

Salam Dena, congratulations .. you are a lucky girl. I hope I have the kind of luck that you have. (n__n)

p/s : btw, on the 4th image, i thought i saw primadona Sarimah. and i thought again, "Well, maybe she's a doppelgänger." but then again, the caption said "Tok Imah." so, is it really her? you're Sarimah's granddaughter .. ?

munirah said...

after ur vid semalam, laju jeh sume orang an ? :D haha

hey, gudluck in ur final exam :) bulan 1 lah masuk gombak an ? :)

and and and semoga sampai ke syurga ye dena and ariff :)

Harris Nazreel said...

may allah bless your marriage. u have craeted the phenomenon. and your video already a viral in the net. :)

miss Fyqa said...

Tahniah Dena..

Moga kekal hingga syurga , Insyaallah . Amin :)

zainatul abu bakar said...

congrates dena! semoga jodoh kamu berpanjangan hingga ke akhir hayat..

cikghah said...

kak dena, sebak and rasa nak menangis :)
kalau saya ada dengan akak, dah lama saya akan suruh akak cerita from A to Z. I admire u kak dena. Moga bahgia kak dena. T.T

Syaza Suraini said...

ehh. sarimah ahmad eh?

may Allah bless you, n congrats! :)

TeehaMohd said...

happy for you. harap semuanya dipermudahkan. all the best final exam :)

Nur Arina said...

Congrats. Sesungguhnya jodoh itu rahsia Allah S.W.T .. :). Harap hubungan itu kekal dengan izin Allah ye .. Jangan putus berdoa pada Dia..

Izzati Mohd. said...

I'm so touched, akak :') Your inspired me like seriously. Alhamdulillah, may Allah bless both of you. Don't worry, be happy :)

Liyana Aziz said...

dena, suka quote mak dena,

ur the chosen one and He chose you... alhamdulillah, insyaAllah dengan keberkatan Dia, kebahagiaan ibubapa, jodoh Dena dgn Ariff berpanjangan...
^^

Rara Nasiha said...

congrats syg. tak dapat add u kat fb, dpt komen u kat blog jadilahh. hehe. may Allah bless ur relationship till the end syg =)

Nur Saxoni said...

salam wbt, congrats to you kak.dina, cantik baju tunang, suka tengok kaler baju yang blue pink , kak.dina sangat comel! semoga berkekalan sehingga ke jinjang pelamain dan ke akhir hayat.. amin...

Aflina Affandi said...

tengah mlm semalam dah stalk you punya blog . kira da khatam *stalk!?*
follower pun lebih kurang 600 tak silap. then tgk wahh dah 1k+

honestly, i'm crying while watching your video yesterday*tgk ombak rindu pun xnangis tau*

you're the chosen one
-harry potter k joke:D
May Allah swt bless u both

MM said...

Assalamualaikum,
Tahniah Dena, semoga doa kalian kekal hingga ke syurga. Amin. :)

Farhana said...

eventhough i don't really know u. But i'm touched with ur story. ur fiancee looks like a nice young man. and of course parents choice is always the best coz it comes with their blessings.so i wish u n ur fiancee a happy future life together. and wish u a never ending happiness together as long as u both shall live.
ps: u look beautiful on ur engagement day :)

Dalila said...

hai Deena, i baru je knal you..but i'm happy for you.. wish you bahagia and bercinta hingga ke syurga ;)

Congrates for your engagement!!

Natasya A'lia said...

besttttnyeeee :)
dena semoga kekal bahagia sampai ke syurga!!

anti - bitches said...

Found you video on youtube & here I am reading your blog. Gotta love it :) May Allah Bless you :))

eikieyn said...

hi dena. first of all, congratulation on ur engagement. kin dtg page ni lepas tgk your sweetest video! and believe me, you're so lucky to have him, sape sangka dlm dunia skrg ni masih ade lagi laki2 mcm tu punya sweet! :p pray the best for u both. and semoga semua berjalan dgn lancar. amin. ;)

thaliana_damia said...

hi deena ..your tok in the pic is dato' sarimah rite? primadona malaysia ..no wonder u chantek , the gene is there ..congratulations to both of u..may forever till jannah

Shahira Ess said...

May Allah bless you dear:)

Cik Gallus Gallus said...

lepas tgk video..SPEECHLESS..
your love story really really really amazing..
tapi kak dena ada keyakinan dengan jodoh yang diberi dan saya pon yakin kak dena dapat tempoh situasi.
and your story same with novels and the ending mestila same ;D

SEMOGA JODOH KAK DENA AND ABG ARIFF BERKEKALAN HINGGA KE JANNAH

AMIN ;P

shanas ishak said...

tahniah diana! you r the choosen one

FANA said...

nenek kak dena tu, Datuk Sarimah Ahmad ke?

ainna baijan said...

akak pon ad review about that interesting video....wanna wish u all the best....!!!hehehe...

nur amalina athman said...

congrate...:)
may allah bless both of you..

ryn said...

grandma kak dena mcm sarimah. ermm...kak dena congrats :). if u don't mind view my blog. rynahmad.blogspot.com

Aliyah Perry said...

congrats akak!Semoga akak happy sehingga ke akhir hayat!:')

Fazreen Misbae said...

hei, congrates dear! Dah lama rupenye majlis tu..so, kenapa baru nak reveal?

p/s: Akak baru follow blog Dena. So, byk lg yg belum tau... :)

dianazlan ♥ said...

You are so pretty sis :)
Congratsss!! Semoga hubungan yg di redhai ini akan diiringi dgn keberkatan :)

nurul said...

tahniah dena..
semoga bahgia till jannah :)

AMALINA YA'AKUB said...

tenyeh tenyeh mata
tampar tampar pipi and ckp eh aku baca novel ke??
hehhee..
yah ur story mcm dlm novel...
congrat yah kak dena... love ur story...

Juliet_iRa~" said...

tahniah..

comel! cantik!

:)

semoga bahagia selalu..:)

~Zawir Amin~ said...

I'm touched by your story sis...peace from USIM.

MIDA MIDOT said...

Akak , kita komen lagi heheh XD Your Tok Imah is like Dato' Sarimah Ibrahim laa??? Is that herr?

Anyway http://xkenalmakexchenta.blogspot.com/2011/12/assalamualaikum.html i really appreciate if you can leave some comment to my entries here :D

EiQa said...

tok imak 2 sarimah ke??that`s ur nenek betul ke??congrats anyway..semoga berbahagia hingga akhir hayat

Nurul Iman Rosman said...

Dena comel,
sekali lagi awak buat saye nangis lepas bace ur story ni.

and tak habis kat situ je kan? ade lagi sambungan kan? heih, tak sabar ni. rase macam dah bace novel pulak. hihihi.

saye ade buat entry pasal awk tau, hope u like it:
http://nurulimanrosman.blogspot.com/2011/12/sumpah-sweet-sangat.html

btw, congratulilation again and harap hubungan Dena dengan dia berkekalan hingga ke akhir hayat, amin :')

NyssaSaad said...

kamu sgt cntik..terharu dengar cerita kamu..=)..semoga berbahagia.

anis said...

nenek yang tok imah tu pelakon dulu kan?apepun congrates..berseri2...

tya omar said...

tudung tunang akak cantik lah. beli kat mana yer?? email saya yer. thanks. tyaomar@gmail.com.

nabilah. said...

kak dena.. kite nak share video tu ye.. and ade sikit entry special untuk kak dena :) takecare!

N.A.Z said...

tahniah kak dena.semoga berbahagia

btw,akak nie cucu sarimah pelakon tu ker?

twinkle twinkle said...

adore dgn cerita akk :)..moge kekal :)

nurul huda said...

salam dena..

tahniah yee.. sweet sangat.. semoga hubungan tu diberkati dan direstui.. moga kekal hingga hujung nyawa okay.. :DD

iZan farEEza said...

as salam .
congrates dena:))

Anith Hanisah said...

thniah2.btw..best tau video tue;)

Husna.Ma said...

beautiful :)

pika said...

waaaaaa yoou are sooo lucky ! ;D
congrats !

Cik Nurul said...

congrets dear! terharu giler tgk video tu.. semoga bahagia hingga ke akhir hayat! =)

ztie said...

salam dena, first of all congratulations. hows the life as tunangan orang? harap semuanya ok. baru hari ni ztie jumpa video ni. terdetik nak tengok. serius terharu. dan best dan gembira. sekarang ni dena buat apa ? study kat mana and amik apa?

btw dena, u look pretty. honestly :) i like ur make up that day

semoga semuanya berjalan dengan lancar :D

NurFarinaAzwa (Y) said...

KAK DENA! Tahniah ya kerana dipilih. Fuh fuh bukan senang nak dapat macam ni. Bertuah laki tu. btw, vid akak dah tersebarrr gilaaa lah :) and akak nampak cantik, ALhamdulillah. Semoga dipanjangkan jodoh okay

Sarah . . . said...

Tahniah... Eh, saya nampak macam ada Saloma lahb

LIYANA JAMIL said...

salam..first of all, tahniah ye..first time tgk video tu, terus jumpa blog ni..akak de mention pasal video dena dlm blog baru..hope you dont mind..tahniah sekali lagi..=)

elynn aiza ♥ said...

dena , i'm very proud wif what u do . go sayanggg ;D i.Allah until jannah :)

hanaahmad said...

tahniah adik! sweet sangat! eh, Datuk Sarimah Ibrahim tu nenek Dena ye? ;)

Sarah . . . said...

*eh.. Sarimah lah... malu nyer
hahaha tertulis Saloma pulak :P
Sorry :)

hensem boy said...

giler ramai yg komen kat sini, dulu aku ngan berapa member je yg komen kat sini.. ahaha

ops sorry eheheh saja kacau slmt bertunang. semoga berkekalan ke jannah aminn...

chegu abbas said...

tahniah miss dena....yang bakal menjadi madam dena...video tu terbaek lah..semoga allah merahmati both of u hingga ker syurga... amin.

Dena said...

i;ve read all the cmmnts and sgt touched with the doa' and wishes ! you guys adalah sgt awesome yang amat ! InsyaAllah ameen doakan kami ehhh! :) may Allah bless all of you! thankyou so much

raby atul edawiyah said...

tahniah Dena... nampak comel sgt2..
moga jodoh berpnjgn sehingga ke akhir hayat..
(saya minta izin saya wat entri pasal awk..hope you like it)
http://kisahedastory.blogspot.com/2011/12/video-yang-sweet-dari-dena-bahrin.html

afifah said...

kak dena gorgeous!may Allah bless you and ur mr right :D ameen !

Unknown said...

Tahniah, Semoga Berbahgia dan kekal selamanya. Tersentuh hati melihat klip anda, terasa macam... ntah terharu kot, tapi bahagia rasanya. Anyway, semoga Allah memberi rahmat keatas kamu dan sekeluarga.

Unknown said...

Tahniah, Semoga Berbahgia dan kekal selamanya. Tersentuh hati melihat klip anda, terasa macam... ntah terharu kot, tapi bahagia rasanya. Anyway, semoga Allah memberi rahmat keatas kamu dan sekeluarga.

beeb beebot said...

Congrats!! watched ur vid.. Ya Allah, gila sweet~ Semoga berbahagia.. :D

♥AienNajwa♥ said...

dena ! ~ congrate ya dear..owsem sgt video tu..mmg sgt sweet..hope berkekalan sis doakan..=)

MamaFaMi said...

Assalamualaikum Dena,

Firstly tahniah di atas pertunangan Dena dan Ariff. Semoga ianya akan berterusan hingga ke jinjang pelamin, insyaAllah.

Secondly, I shed tears when watching your YouTube. Tears of happiness. So touchy, so sweet, so everything! Semasa mama seusia Dena, I wish I could have an arranged marriage. Mungkin mama ni jenis old fashion sket, tapi my parents kata, nak kahwin, cari sendiri. Alhamdulillah, tak perlu cari, jodoh datang sendiri and I think, I managed to get like 80% of my dream for a love after marriage. We hardly date, hanya through phone. And trust me Dena, love after marriage itu lebih indah....

So, mama doakan yang terbaik buat Dena dan Ariff ye. And good luck in your finals.

June said...

tok imah tu mcm pelakon veteren sarimah jer....

AISYAH AZWANA said...

Kak dena .
The most superb story yang saye baru dengar . Teruja jadi kak dena . Semoga kekal ke akhir ayat , Aminnnn .

mar chan said...

congratulations, again n again. may Allah bless both of u till jannah. btw, ur nenek, mcm pelakon sarimah tu . ke mmg itu beliau? *kalau mata x silap pandang la. hehehe..pray the best for u. :)

miss aty said...

Bercinta sampai syurga ya dik ;)

Redha Allah & Redha ibubapa, itu yang terpenting. InsyaAllah berkat. Amin~

MaRyaM said...

Congratz dena! Smga berbahagia hingga akhir hayat. insyaAllah...

cantikla dena pakai tudung/selendang tu. boleh x ajar akak camne nk buat camtu? (off topic jap. hehe...)

nini said...

congratz...=D

jiah al jafara said...

semoga bahagia ^^

memo hazel. said...

salam. memo baru follow blog cik dena. lepas tgok youtube pasal tunang tu. cute! tak perasan airmata ekot sekali. ;) memo suka tengok baju pink + biru. mcm yang memo pernah plan. ehe. apa2pun, tahniah cik dena. ;)

rinn said...

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah...tahniah adik dena. jodoh, rezeki dan ajal maut Allah swt da tentukan...

really happy T___T
you are the chosen one dena..

taat perintah Allah swt & Rasulullah saw, taat ibu bapa...InsyaAllah Jannah!

Tcca Anuar said...

Tahniah dena. im happy to see this. semoga pertunangan ni diteruskan dengan pernikahan.. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

congrte dena...

Rina Salleh said...

Alhamdulillah congrats dena :)
how to contact you?
email me: admin@rinasalleh.com

zureen (: said...

seronoknya dena ada life macam dalam novel and cerekarama cinta hoho.
dena comel uh time tunang (:
tak tunang pun awak comel juga.
hehe(: tapi tapi..
ariff awak pun cute sangatsangat :P
haha XD kiddin.

GOODLUCK ON YOUR FINAL EXAM :D
:: semoga awak berjaya&bahagia di dunia dan akhirat :D ::

maisarah sarah said...

sangat cantik dan comel ^_^

mimosa said...

sweet nyer awk~

Cik Diana said...

cOngrat sis!

nk update sal kisah anda. sweet. :)

Einsatz said...

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

Einsatz said...

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

uti said...

kak Dena ! i wish u luck in your life , rase nk ngis bile tgok video tuh . 2 ke 3 kali saye tgok . smoga dipnjangkn jodoh kakak hingga ke jannah and saye akan jadikan kakak sbgai idola saya , smoga saya dpt jadi mcm kaka . saye doakn kakak bahagia ! AMIN ~ btw , Congrate kakak <3

beLLa said...

congratez dear ! semoga kekal sampai ke syurga ^^

uti said...

wahh , kakak . i wish u luck in your life ! rase nk ngis bile tgok video tuh , saye kakak sbgai idola saya , smoga saye dpt jadi mcm kakak . and smoga jodoh kakak pnjang hingga ke jannah . AMIN ~ btw , congrate .

Hidayu said...

salam.. tahniah Dena! btw, nak address Dena jelah coz kita sebaya.. hehe.. crita Dena ni mmg mcm dlm novel tau! semoga berkekalan hingga ke akhir hayat, insyaAllah~

Ily Aqi said...

u r the lucky one dear .. tahniah sbb bercinta selepas kahwin . .xramai mampu wt mcm dena skrg . . untungyee dpt kawin awal..akak msih xmmpu lg..semoga Allah meredhai kalian berdua . .

akak suke tgk dena ni .. prmpuan yg mngikuti trend skrg tp msih mngekalkan syariat .. bertudung tp msih mnutup dada . .tahniah tahniah tahniah

♥ Eriz Izah ♥ said...

congrat kak dena .. sweet lah.. macam novel pulak.. moga berkekalan.. :)

Qaseh Yana said...

dena,mintak copy gambar 1 eh.
nk letak kat entri sy :)

http://hati-qaseh.blogspot.com/

ilie said...

Ya Allah dena. U r soo lucky! Plus, im jealous with yu! :D

McFLuRry_MaNIaC said...

Congrates Dena!

Honestly, at first memang ada rasa macam, ish, apehal dia ni. Tunang pun nak heboh ke?

But then, bile tengok your vid, rasa macam, wah! This is what the best way a muslim approaches a muslimat. You gave me an insight on how beautiful the process of marriage in Islam. Good job there!

So, I'm hoping the best for you. May your jodoh will last until the end.

:)

Madz 'Awadah said...

assalammualaikum kak dena...
ALLAH memang sayangkan kak dena...
Allah taknak kak dena terjebak dengan bahana COUPLE..
sebab tu, Allah takdir kan kak dena bertunang di usia yang muda...
at least kak dena xpyh pnt2 nk cri kn...
Allah tahu apa yang terbaik untuk kita...
Tahniah kak dena...
semoga kekal ke akhir hayat...
mungkin kak dena tak kenal awadah..
tapi,
awadah kenal kak dena melalui video romantik kak dena tu..:)
salam ukhuwah..

Hunny Kitty said...

wanita yg baik untuk lelaki yg baik.....so u r the choosen one...semoga diberkati sampai syurga~

zianazone @ appleijo said...

tahniah dena,,,

❤nadiah.rahim❤ said...

deena....pagi tadi nak tgk video ni tak boleh..igtkan dah delete..:))

congrats deena..moga bercinta hingga ke syurga..:)

http://nadiahshafiqah.blogspot.com/2011/12/bercinta-lepas-kahwin-must-be-much-more.html

YOUsoF said...

*Senyuuuum


Semoga kalian dikurniakan kehidupan yang bahagia dunia akhirat aminnn.

JaNnah said...

wahh...ur mom n grandma....seiras habis....ingatkan 2-2 gambar tu ur mom...rupa2nya...1 ur mom n 1 lagi ur grandma...soooo muda.hehehe...tahniah.

Asrar said...

Baju cantek!!! design sniri ek? ;)

SH said...

awak congratz .even sy xpenah kenal awak tp sy terharu pulak baca cerita awak :) btw muka awak sama dengan rumet sy .comel .sy suka tgk keindahan ALLAH nih .semoga jodoh awak berkekalan hingga al-jannah amin :)

Miasaranajwa said...

akak comel :)

nabilahashari said...

Salam kak dena :)

congrats ! Insyaallah till Jannah ,

here's for you :
http://prettylittlediaries.blogspot.com/2011/12/this-is-what-we-called-happy-ever-after.html

laskar pelangi said...

bila duk layan u cik adik.sungguh indah.dan kebahagian milik korang berdua.restu ibu ayah yang paling penting sekali kn =)

Sakura Shawl said...

yayang,akak copy 1 gambar bertunang ni ek..akak ade buat blog post pasal dena..nnt jenguk tengok ye :) www.sakurashawl.com thanks dear & dun ever give up :) kuatkan semangat..& tahniah :)

liya alia said...

congrate ! semoga bahagai bekekalan sampai syurga :)

Puteri Balkis Musa said...

Dear Dena,

u're the lucky one !
ingat pilihan ibu bapa adalah yang terbaik...akish doakan Dena & Ariff bahagia selamanya sampai ke syurga..
Congratulations Dena !
di bhagaian mata Dena ada sedikit persamaan dengan Ariff...;)
semua sudah dirancang...alhamdullilah bertemu juga perjodohan dua insan ini~
btw, Dena xkenal akish kan? first time tgk video ni, akish mcm terpengaruh..seriously both of u looks sweetttt! n akish suka lihat senyuman Dena yang redup tu~ ape pon! akish doakan kebahagian Dena dan Ariff sampai akhir hayat..;)

Regards,
Puteri Balkis Musa

I am EQIN said...

congrats :)
May Allah bless you ;)

Puteri Balkis Musa said...

Dear Dena,

u're the lucky one !
ingat pilihan ibu bapa adalah yang terbaik...akish doakan Dena & Ariff bahagia selamanya sampai ke syurga..
Congratulations Dena !
di bhagaian mata Dena ada sedikit persamaan dengan Ariff...;)
semua sudah dirancang...alhamdullilah bertemu juga perjodohan dua insan ini~
btw, Dena xkenal akish kan? first time tgk video ni, akish mcm terpengaruh..seriously both of u looks sweetttt! n akish suka lihat senyuman Dena yang redup tu~ ape pon! akish doakan kebahagian Dena dan Ariff sampai akhir hayat..;)

Regards,
Puteri Balkis Musa

Gil Ra Im said...

dik, sweetnya awak (and credit to him too! .. ;) ) semoga jodoh korang berpanjangan, insya Allah..

Hafiz said...

Kak Dena,

Betul la kata org, wanita solehah untuk lelaki solehah. Sampai Syurga, Insyaallah.

cik nufa :) said...
This comment has been removed by the author.
nabillah bolhassan said...

Dena, this is special entry 4 u sayang http://nabillahbolhassan.blogspot.com/2011/12/saat-dia-dilamar-sweet.html

pedulikan apa orang nak cakap. sabar. be strong girl :)

faza said...

dena...u so2 beautiful...ur story mke me wnt tell my parnts 2 find a men 4 me rght now...heeheheh...u bertuah dena...sgt2 bertuah..wish kebahgiaan sntiasa bersama mu.. amin .. :)

aZeeMaH said...

tahniah dikk...akak tgk youtube tu..ya allah...terharu sgt2...tahniah again.

moga jodoh ini berpanjangan dan berkekalan dibawah rahmah-Nya.aminn.

salam perkenalan dari akak :)

tong2 said...

salam..tahniah..saya cuma nak ingatkan diri saya sendiri dan semua..kita dilarang pakai cincin selain dr jari yg sunat..dan jangan memakai pada jari:
1] jari tengah
2] jari telunjuk
3] jari ibu
bukan apa dlm video tu awak pakai cincin kat jari IBU - maaf kalau awak terasa..sharing is caring

:: Izz :: said...

Salam adik chumil...

i folow u taw..

:: BERCINTA lepas kahwin must be much more AWESOME and full with BARAKAH:::

>_<

Cik Eka said...

tahniah kat dena....memang kalai itu jodoh kita,memang dia jodoh kita...

dena,saye scroll dua kali kat gambar awak tu...kat nenek awak tu...awak cucu dato' sarimah yer.....

patut cantik cam nenek jugak..

AnipPunye said...

congrat akak dena, apa2 pun stay cool &always thanks to Allah
nice slide show i like so touching
and remember:sebaik2 org di kalangan kamu adalah orang yg sentiasa bertakwa kpdNya drp:anippunye blog

Ms.Cinderella said...

congrats! tau x story u mcm novel kasih benar kasih pula at 1st tue..
hehe

Gadis Pantai Timur said...

you look so awesome and beautifulsemoga jodoh sampain ke syurga..I wish to be like you too..

Gadis Pantai Timur said...

you look so awesome and beautifulsemoga jodoh sampain ke syurga..I wish to be like you too..

Ahmad Farith MY said...

Congrats..dena,u engaged on 17 december right ? sgt terharu b'coz it was my birthday.hahahaha.

Rosh said...

Congrats Dena, may Allah bless you. May all your wishes, dreams & desires come true. Thanks for sharing your world with the rest of us. So proud of you...

insan said...

Salam Dena....sweet..akak tgk ur video wif my hubby..kami kawin pun based on family arrangement...dan tak kenal pun...believe me..Kalau segalanya kerana ALLah...Segalanya indah....

Both Of Us...doakan Dena dan Arif kekal hingga Jannah ....InshaALLah.....nanti boleh jumpa akak n hubby kat sana k...hehehehe take care dear!!!!

farahdura said...

salam,
mabruk on your E-day
find your perfect wedding cards & favors here
http://ceketfavor.blogspot.com

Zac Rega said...

so sweet !! congrats !
i love yg gamba mula2 tuh !!

zac/13

black roket said...

assalamualaikum dena, tahniah atas pertunangan. bangga dpt tgk anak melayu yg masih kekalkn ciri2 mcm ni. i kind of impressed and proud with your husband to be( if already married your husband la). kirim salam saya pda dia, i'm sure he is a nice guy. both of you are sweet together.

ontahpapo said...

assalamualaikum dena...i am a stranger..hope u don't mind im stopping here at ur lovely n cute blog..just want to say..u go girl...like what ur mom said..ur the chosen one..n yes u r one lucky girl..im happy for u..i always dream to have this kind of story.but it hasn't come true..yet i always know that Allah knows what best for me..i really wish u a happy n a blessed relationship dear..may Allah bless u n ariff..amin..=D

kEteNanGan89 said...

tahniah to adik dena...
now,u've become a role model to all teenagers here..
hopefully u can take this as an advantage & chance 4 u utk kurgkn masalah sosial (especially about cinta & pergaulan)yg b'leluasa skrg..give them a +ve support & tunjukkn qudwah hasanah yg baik scra b'terusan...
may Allah bless both of u & family dunia akhirat..ameen..

BIL said...

tahniah akak!
saya hope akak tak marah saya letak video akak dalam blogs.Benda baik kan akak?

bibby said...

Congratulations, dear..
OMG.. Your video was amazing... First time I saw it, I was burst into tears.. Keep it up.. May Allah bless you always.. Btw, I am your new follower.. ;) <3

Love,
Bibby Asfarinah

ed said...

rome is not built in a day... so byk lagi nak kena lalui lepas nih... gud lak geng!

~kiinaa~ said...

dena, i would like to ask permission to publish some of your picture and video to my belog.
harap boleh :)

matbond2 said...

Assalamualaikum....

Pakcik ni umur 47 tahun. And I never thought I would cry watching that video of yours. So touching and so pure.

And my tears still drop while typing this.

May Allah bless you both. And May Allah grant both of you the happiness in building a family and until Jannah.

And honestly.... you both suits each other well macam a perfect fitting jigsaw puzzle. But life is not a game...

Good Luck and God Bless You..

Pakcik Matbond

Cik Anis said...

sooo sweet..hope bahagia hingga hujung nyawa..

a l i a a z w e e n said...

Hai tunang pian! Congratz! >_<
semoga berbahagia. nnt kawin jgn lupe suro pian jemput. :) HEHEHE.

Akmal Khalidah said...

Kak Dena, congrats! Kak dena comel sangat2!! Semoga berbahagia :D

shadi3662@gmail.com said...

Sayang Dena
i watched your video while one of my friends has been shared it on Facebook. it really impressed me. saya amat gembira untuk ada dan saya ingin sangat diberkati kehidupan untuk anda and suami anda.
may God bless you
:)

amy syahirah said...

kak dena!! sy baru je tgok video akk n sweet gila!! menangis ;(
tahniah , sy doakn akk dan bakal suami kekal hingga ke jannah . insyaAllah .

nurulasyiqah said...

assalamualaikum dena,
i saw your video on facebook and watched it. saya terharu bila tgk tu video. you somehow inspire me to be a better muslim.

oh , n congrtas ! semoga jodoh awk berpanjangan.

masyitah*azzahra* said...

wow kak,seniwati sarimah tu,keluarga seniwati ye kak..

::fatihahanapi:: said...

mabrouk dek! :)


jom try menu sihat, untuk yg nk berdiet kat sini:

http://fatihahanapi.blogspot.com/2011/12/resepi-snek-sihat-kesari-pandan.html

ayuni said...

baru pertama kali ni view blog,dh terpikat hahaha:B haiz, awak betol nya blessed oleh Allah Ta'ala..:) semoga pertunangan awak berkekalan hingga ke junjung pelamin dan lepas tu ke jannah. Amin.

and you r pretty teehee. and susah nak nampak muslimah mcm awak ni yang betol punya stick to islam nya law:)

assalamualaikum:)

Schajar McFlurry said...

congratulation dear... moga jadi muslimah yang terbaik lpas nie yek.. and dapat bina baitul muslim yang murni :)

sincerely,
Schajar McFlurry

Kimio said...

i rasa mcm nampak ur fiancee kat cold storage klcc td..=)

Syimir said...

wahhh..congratez ya..i like ur video..hehe

ZalinZalina said...

Assalamualaikum Dena..18 tahun yang lalu, kak ina pun lalui perkara yang sama...bahagianya rasa bila kita dapat bahagiakan ibubapa kita...alhamdulillah kak ina rasakan kebahagiaan sampai sekarang berkat doa dan restu dari ibubapa.. mudah2an awak pun begitu juga...

Puteri Iqa Izyan said...

congrats dena :)
semoga bahagia ke akhirnya :)

chentaqu haffiza said...

tahniah dena..nk cam awk jugak wuwuuu

Dena said...

hey semua! Assalamualaikum! :) thankyou so much for the cmmnts ! i read semuanya :) thankyou for the doa and wishes . May Allah bless all of you .

thanks for reading! XD sayang semua

Syaz1 Azmi said...

juz arrived here through your astounding video on youtube..oh anyway, may Allah bless you..amiin~

Are Nies said...

Salam kak.Baju kawin akak mmg lawa.Kalu bole sy nk baju mcm akak pakai.Juz kidding :)

Owh lupa nk ckp.Sy ade letak video akak dlm blog sy.Sory kalu sy x minta kebenaran :)

Semoga berbahagia :)

larra said...

hi DEna...akak br ternampak dena smlm kat foodcourt jusco au2. dena dgn sis inlaw n adik kot.nak tegur ..maluuuu!! selama ni silent reader je.... all the best to you k

miss sue said...

salam..sue datang melawat..n moga bahagia selalu dena..btw im new blogger..:) ..suke sangat ngan blog u..tambah2 bila entry pasal u bertunang..so sweet..:) ..

Yasmin said...

Salam Dena. Congrats & semoga berkekalan hingga akhir hayat. What a beautiful story you can tell to you kids one day :)
Have fun preparing for the big day and if u want something that will make u look super cantik, check this out!

http://shewearspremiumbeautiful.wordpress.com/2011/07/15/if-you-are-walking-down/

cip.cip... said...

hi,dena. congratz.. touching tengok video "i've been proposed" yg dena created tu..herm btw song ape eh lagu tu?? i mean title of that song.huhu

anyway i was just 20. and u are 19..hehe.. takpelah selagi ade redha ALLAH,May ALLAH will grant u with mawaddah and grant to the both of u to the higher of Jannah. inshaALLAH aaamin

syasyajohan said...

congratulation(:

Lily Zainal said...

may Allah Bless you , Kak Dena :)

carlz eid_eika said...

congrates..sy mendoakan awak bahagia bersama bakal suami dunia akhirat.awak dah dapat yg terbaik!

nhk said...

Salam dena,
tahniah sudah bertunang
moga jodoh berpanjangan hingga akhir hayat.

Nak tanya ni, makcik dalam gambar yang sarungkan cincin tu bakal mak mertua ke?

Rasa macam familiar sangat, klu tak silap makcik tu orang pahang kan?

siti noorhafisah bkhairudin said...

Congrats :) Ouh cucu Datuk Sarimah rupanya~ :)

aedy shenae said...

selamat bertunang :)

Sharifah Syahirah said...

alhamdulililah.
tahniah dena.

eyya said...

seniwati sarimah tuh ,
nenenk kak dena ke ?

lahhhhhh , patut la kak dena cantek .
mcm nenek kak dena masa muda-2 .

heehhe , seronok la dpt tunang muda-2 .dah kawen , kita mak xkasi hehehhe .

Naz Zan said...

I hope I will be next..haha.. bestnya ^_^

cikbedahlaser said...

salam...
masa org dok up kt fb pasal vid kamu tu..tak tgk..arini baru tgk.. so cute... n touching...
btw.. dr pengalaman sndri.. bercinta lps berkahwin adalah sgt best... incik suami selalu ckp... kite hari2 bercinta.. eventho rezeki anak tu xde lg even dh 3thn kawin.. tp bunga2 cinta tu sentiasa ada...
hope u will b like tat tu.. or mungkin lbh kembang2 bunga nye.. (kecuali part tade anak tu je la kan x sama...heheheh)...

to cik dena.. congrat ats pertunangan kamu.. n good luck dlm menempuh alam pertunangan yg sgt mencabar... tolak ansur n sabar amat penting..
n smoga kekal hga akhr hayat... jannah seperti yg diidamkan semua... amin...

ps.. btol mcm ariff ckp.. u r cute.. heheheh

PeijoY FwALKER's said...

congrats dena....=)

your story is so touching...

hope you will happy di dunia dan di akhirat....

InsyaAllah....Ameen..

Wassalam...=)

@NG@H91 said...

congratulation...Budak2 uia memang banyak pengalaman anis dalam bab jodoh ni...&,yours become 1 of the greatest inspire for the others...thank you...

warnawarnipelangi said...

awak cantik sangat! tahniah, semoga jodoh berkekalan selamanya :)

mr. lopez said...

congrats dena!
may god bless both of you..amin

Syasha Athia said...

salam kak dena .

congrats kak , Syasha ucapkan . semoga jodoh akak ngan si dia berpanjangan hingga ke akhir hayat . amin .

Kak Dena , gambar gambar akak yang akak post ni sangat sangat cantik ! ok , i admit yang akak memang cantik . Syasha suka tengok muka akak yang cantik lagi cute tu ! <3 :D

ok , tu je dari Syasha . Syasha doakan kebahagiaan akak . wassalam .

FadzMeera said...

thniah ya
terharu tgk video kamu
smoga berbahagia ke akhir hayat ya..amin :)

Cik tikah said...

wah, adik syg ... untungnya awak. teringin jadi insan terpilih macam dena. papepun, tahniah k dear :) tumpang gmbira utk awak walaupun kita x kenal awak :)

Terbang Bersamaku said...

tahniah dena..semoga jodoh awk dan dia berpanjangan hingga akhir hayat..

semalam sy tgok video awk tue,sangat sweet..♥

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 207   Newer› Newest»