Monday, December 19, 2011

This is my story #1

 *buat gaya warm up*

Assalamualaikum semua! :)
As i've promised before posting video lagi pun nak update and masukkan beberapa gambar tunang. And lagi pulak ramai dah marah sebab tak update update , ihik sorrreeyyyy aku memang lembap. Busy kan busy, Nak final dah ni. Jadi lepas dah update pasal tunang ni boleh relax nak study untuk final exam and last sem kat cfs iium nilai :)

So , ada beberapa yang tanya .

"Bila dah terima tu ? apa reaksi orang? macam mana boleh setuju bertunang terus?"
Jawapan nya begini kisahnya , lepas dah melalui moment2 yang agak mencabar onak dan duri jiwa raga seorang gadis  Alhamdulillah suatu pagi subuh tu ,Aku pun bagitahu parents aku , "Kalau betul mak kata semua happy and mak always doakan dena berjaya dunia akhirat , i think i have my decision. After I did my istikharah prayer last night , I am agree to accept him." Mak pun masuk bilik dan hug aku. I can't even,sambil hug she cried and whispered ," thankyou so much"for so many times. Allah je tahu perasaan terharu aku time tu macam mana. So the rombongan meminang came on september. And Yeah , we've got engaged on  17th december :) praise be to Allah.

Ha k dah , macam novel kan? -,- haha! tulah , aku rasa kena sumpah sebab suka sangat tgk cerekarama -,- ahahaha k cukup.Ok so here the majlis tunang part . Started at 10 but after subuh aku memang tak tidur dah.sebab gabra satu hal , lepastu yelah kang muka sembap.  Actually takde lah nervous sgt tau . yang nervous nya bila nak sarung cincin tu ahahaha. yang tu tiba tiba sejuk seram kemain.tapi alhamdulillah everything went well .Thanks to everyone yang tolong , my parents yang sangat the best ever! my siblings yang tak henti support aku harungi pelbagai rintangan gadis hyper ini.haha and to him and his family. May Allah protect us , insyaAllah jodoh saya dengan awak ariff. Don't stop praying. :) ok dah, nah gambar wahai rakyat jelata sekalian.


 my mom :') thankyou mak,for everything

 with my nenek,tok imah :) your wish is coming (sebab baru tunang,belum kahwin haha) true tok.

 him and mybig happy family! :) sayangnya korang!




 Thankyou darling bestfriends :')
 ni lah yang makeupkan,thakyou akak! :)



Ok semua gambar tak ikut turutan .Maaf .

Btw , aku pernah tanya mak dulu before terima lamaran . aku kata ,

Dena : Mak , kenapa dena,kenapa bukan orang lain? Mak : "sebab you're the chosen one , Allah chose you."


Jadi aku berdoa sangat supaya aku masih dipilih Allah untuk dipanjangkan jodoh kahwin dan sampai syurga. Amin. Ehem well , Kalau cinta Allah diutamakan , keredhaan Ibu bapa didahulukan , insyaAllah cinta abadi sesama manusia sentiasa menanti .


Love, Dena Bahrin

207 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 207 of 207
Nurul Diyana said...

salam kak dena . I love your video and it's really sweet dan banyak bg manfaat . nak menangis tengok vid nihh and saya doakan akak dena dngan tunang jodoh brpanjangan InsyaAllah dan melangkah ke alam perkahwinan . Moga berbahagia buat akak :)

Ponds said...

really i like your last word ;)
Kalau cinta Allah diutamakan , keredhaan Ibu bapa didahulukan , insyaAllah cinta abadi sesama manusia sentiasa menanti :)

Dyhah Qyla said...

Kak Dena ! Nek Kak Dena tu kan cam kenal ajer :)

miena lah said...

dena, baru bce blog awop..hehe, nice2...i loike!! keep it up, your effort~

Sofa Nurdiyanti said...

Assalamu'alaykum Dena

Salam kenal dari Kinur
Saya senang sekali lihat video lamaran kamu
Semoga berbahagia selalu:)

May Allah bless you and Ariff:)

umairah said...

salam, dena pkai tudung utk mjls btunang ni mcm mana...ada dlm tutorial dena kt youtube x? kalo xder..agak2 sudi x buat kan..

umairah said...

salam dena,suke tgk cara dena pki tudung time tunang.. nak tnya tutorial dena dlm youtube ada x cara nak pkai mcm mana..blh aja kn?

«Oldest ‹Older   201 – 207 of 207   Newer› Newest»